Aσουμανάκη: «Θέλω να τα σπάσω όλα!»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Aσουμανάκη: «Θέλω να τα σπάσω όλα!»

bet365

Η Σοφία Ασουμανάκη, η οποία έσπασε χθες το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων στα 2χλμ εργομετρική κωπηλασίας στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μίλησε στο gazzetta.gr για την εξέλιξη της και τους στόχους της νέας χρονιάς.

Η Ασουμανάκη βελτίωσε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ με 6:28.2, έχοντας πετύχει το προηγούμενο 9 μήνες πριν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βοστόνης 6:30.2, στην επισήμανση ότι έχει βαλθεί να μας καταπλήξει δήλωσε:

«Θέλω να τα σπάσω όλα (γέλια)! Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα γιατί δεν προετοιμάζουν για αυτήν την κούρσα, αφού εδώ και μια εβδομάδα βρίσκομαι σε προετοιμασία με την εθνική ομάδα και ακολουθούσα κανονικά το πρόγραμμα εκτός από την προηγούμενη ημέρα.!!! Και αυτό με κάνει να πιστεύω ακόμα περισσότερο στον εαυτό, ότι μπορώ να είμαι ακόμα πιο γρήγορη και με αυτό το ρεκόρ είμαι πιο κοντά στο γυναικών που είναι ο επόμενος στόχος μου!», δήλωσε η ταλαντούχα αθλήτρια που ξεκίνησε από την κολύμβηση και ασχολείται τα τελευταία δύο χρόνια με την κωπηλασία και πρόσθεσε,

«Η κούρσα ήταν αρκετά κουραστική γιατί υπήρχε πολύ μεγάλος φόρτος λόγω της περιόδου προετοιμασίας και η κούραση ήρθε γρήγορα στην κούρσα. Όμως είχα μπροστά μου το στόχο και έβλεπα ότι ήμουν κοντά και ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Προσπάθησα να ακολουθήσω την ίδια τακτική με τη Βοστόνη και ήξερα ότι έχοντας κάνει περισσότερη προπόνηση και έχοντας πια μεγαλύτερη εμπειρία θα τα καταφέρω. Και πράγματι τα κατάφερα!

Με βοήθησε πάρα πολύ η ψυχολογική υποστήριξη των προπονητών μου Βασίλη Πολύμερου και Χρυσάς Μπισκιτζή, αλλά και ο κόσμος στις κερκίδες. Όταν φώναζαν αυτόματα μου έδιναν θετική ενέργεια και κουράγιο να συνεχίσω την προσπάθεια μου.

Πριν τον αγώνα ήταν ποικίλα τα συναισθήματα κάποιες στιγμές με άγχωνε για το αν θα τα ξανά καταφέρω, αλλά κυρίως ένιωθα πιο σίγουρη και πιο έμπειρη ήξερα πως να χειριστώ την κούρσα και την κούραση μου.

Το ότι έσπασα το δικό μου ρεκόρ μέσα σε 9 μήνες είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει βελτίωση και οι κόποι μου ανταμείβονται» και ένα δείγμα ότι θα σπάσουν πολλά ρεκόρ ακόμη, προσθέσαμε εμείς με την Ασουμανάκη να καταλήγει: «Μακάρι πάντως η προηγούμενη χρόνια ξεκίνησε με παγκόσμιο ρεκόρ το ίδιο και η φετινή αλλά αυτή τη φορά με δυο, ελπίζω να τελειώσει και με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

 

Τελευταία Νέα