Θέλει να βάλει υποψηφιότητα για τη ΔΟΕ ο Γιώργος Παπανδρέου

Δήμος Μπουλούκος
Θέλει να βάλει υποψηφιότητα για τη ΔΟΕ ο Γιώργος Παπανδρέου

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει μία είδηση που θα προκαλέσει αίσθηση και αφορά τις φιλοδοξίες του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με το Ολυμπιακό κίνημα.

Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει η πληροφορία που αποκαλύπτει το gazzetta.gr και αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έχει φιλοδοξίες να γίνει «αθάνατος» , δηλαδή να γίνει μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και να αποφασίζει για το μέλλον του Ολυμπιακού κινήματος!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να εξηγήσουμε τι συμβαίνει, πρέπει να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα έχει ένα μέλος στη ΔΟΕ και αυτός είναι ο Λάμπης Νικολάου. Ωστόσο λόγω ηλικίας, ο κ. Νικολάου στα τέλη του 2015 αποσύρεται και πρέπει να πάρει τη θέση του ένα νέο μέλος.

Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι Ελληνας , αλλά λόγω του γεγονότος ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα, θεωρείται δεδομένο ότι θα τον διαδεχθεί ένας Ελληνας. Ηδη έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος και οι δύο άνθρωποι με μεγάλη υπηρεσία και προσφορά στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Ωστόσο έσκασε σαν βόμβα η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να είναι υποψήφιος και αυτός για τη ΔΟΕ. Σαν πληροφορία κυκλοφορούσε εδώ και κάποιες ημέρες, αλλά σήμερα ήρθε η πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Φάνη Πετραλιά να επιβεβαιώσει την πληροφορία, καθώς μιλώντας με άλλα μέλη της ΕΟΕ επέμενε ότι ισχύει η πληροφορία και επικαλέστηκε πηγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες που είχαν ακούσει τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου να το λέει.

Οσον αφορά την υποψηφιότητα για τη ΔΟΕ, το κάθε άτομο που ενδιαφέρεται πρέπει να προταθεί από κάποια Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή ή από κάποιον φορέα, για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Συγκεκριμένα κριτήρια δεν υπάρχουν για την υποψηφιότητα, καθώς ούτε η ίδια η ΔΟΕ δεν τα θέτει και απλώς κάποια στιγμή θα αποφασίσει για το ποιος θα συμπεριληφθεί στην μικρή αλλά άκρως προνομιούχα παρέα της.

Η απόφαση για τον αντικαταστάτη του Λάμπη Νικολάου αναμένεται να ληφθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, αλλά μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει ποιος υποψήφιος θα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Σίγουρα τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν μετά τις γιορτές και αν τελικά βάλει υποψηφιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου, θα μπορεί να επικαλεστεί το γεγονός ότι είναι προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας και ότι ήταν ο άνθρωπος που ίδρυσε το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας το οποίο λειτουργεί στην Ελλάδα και στόχο έχει την παγκόσμια ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα