Η Αγιάνα την έκπληξη στο 5άρι!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η Αγιάνα την έκπληξη στο 5άρι!

bet365

Η Αλμάζ Αγιάνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5.000μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Πεκίνου, σε ένα αμιγώς αιθιοπικό βάθρο που συμπληρωσαν οι Ντιμπάμπα και Τεφέρι.

Η νικήτρια τερμάτισε σε 14:26.83 πραγματοποιώντας ρεκόρ αγώνων, το οποίο μέχρι πρότινος ανήκε Τιρουνές Ντιμπάμπα από το 2005 (14:38.59). Δεύτερη τερμάτισε η Σενμπέρε Τεφέρι με 14:44.07 και τρίτη η αδεφή της Τιρουνές, Γκενζέμπε Ντιμπάμπα με 14:44.14.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με τον αγώνα και το αποτέλεσμα. Έπρεπε να νικήσω το χρυσό μετάλλιο. Ήταν δύσκολος αγώνας, απαιτητικός γενικά. Ήθελα να ευχαριστήσω τον άντρα μου για την σκληρή προπόνηση τις τελευταίες εβδομάδες. Με αγαπάει και έκανε ότι ήταν δυνατόν για να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο και να πετύχω ένα ρεκόρ αγώνων. Τώρα είμαι παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 5000 μέτρα. Είναι υπέροχο για τη χώρα μας που κατακτήσαμε χρυσό, ασημένιο και χάλκινο», υπογράμμισε η Αγιάνα.

Η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα, η οποία θυμίζουμε ότι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ. είπε: «Δεν είμαι απογοητευμένη με το χάλκινο μετάλλιο. Η χώρα μου κατέκτησε και τα τρία μετάλλια κα είμαι ευχαριστημένη με αυτό. Ήταν ένας σκληρός αγώνας. Είχα πολλούς αγώνες τελετυαία και μετά τον τερματισμό στα 1.500μ. ο τραυματισμός μου στα αριστερό πόδι άρχισε να με ενοχλεί. Έχω άκανθα στην φτέρνα και με πονάει αρκετά. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος για τον τραυματισμό μου. Η αγωνιστική μου κατάσταση ήταν η καλύτερη».

 

Τελευταία Νέα