Τόλης Χρήστου, καταδικασμένος να πετύχει!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Τόλης Χρήστου, καταδικασμένος να πετύχει!

bet365

Ποιος να το πίστευε ότι ο επτάχρονος πιτσιρικάς που φοβόταν να μπει στην πισίνα, 10 χρόνια μετά θα έσπαγε δύο παγκόσμια ρεκόρ. Αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Τόλης Χρήστου έδειξε από νωρίς τις δυνατότητες του! Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει έναν από τους καλύτερους Έλληνες κολυμβητές που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

Οι προπονητές του δεν άργησαν να καταλάβουν ότι πρόκειται για έναν σπάνιο αθλητή. Για τούτο και κάλεσαν τους γονείς τους, για να τους το ανακοινώσουν επίσημα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανάλογα το μικρό.

Ευτυχώς για τον ίδιο και για την ελληνική κολύμβηση, εκείνοι εξέλαβαν σοβαρά τις επισημάνσεις που πήραν, με τον πατέρα του να εγκαταλείπει τη δουλειά του. Μέχρι τότε εργαζόταν ως εργολάβος οικοδομών, αλλά πλέον είχε αποφασίσει να αφοσιωθεί στην καριέρα του Τόλη (η μητέρα του συνεχίζει να εργάζεται ως φιλόλογος).

Οι θυσίες της οικογένειας και του ίδιου του 19χρονου πια Χρήστου δεν άργησαν να αποδώσουν καρπούς, αφού ένα χρόνο, πριν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης της Ολλανδίας, κατέρριψε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στα 100μ. ύπτιο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ πανηγύρισε δύο ακόμη ασημένια στα 50 και 200μ. ύπτιο.

Πεισματάρη, τον χαρακτήρισε ο Νίκος Γέμελος και όταν τον ρώτησα αν είναι και δουλευταράς η απάντηση ήταν ότι, «μαζί μου γίνεσαι δουλευταράς». «Ή συνέπεια, η σύνεση, η αφοσίωση στην προπόνηση και στα λόγια του προπονητή», είναι για τον ίδιο τον Τόλη Χρήστου τα στοιχεία που πλέκουν το νήμα στο λαβύριθνο των πολύωρων προπονήσεων και των αγώνων και τον οδηγούν τελικά στο βάθρο. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι με τον Γέμελο προπονητή είσαι καταδικασμένος να πρωταγωνιστήσεις.
Ο Τόλης που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ναυτιλιακά πρωταρχικό στόχο σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όμως σίγουρα έχει προετοιμαστεί και έχει τη δυνατότητα και για κάτι καλύτερο.

 

Τελευταία Νέα