Δήμου: «Οι τελικοί κερδίζονται με πάθος, θέληση και καθαρό μυαλό»

Δήμου: «Οι τελικοί κερδίζονται με πάθος, θέληση και καθαρό μυαλό»

bet365

Ο Κώστας Δήμου απέδοσε τις τελευταίες δύο εμφανίσεις της ομάδας του στην ψυχή, το πάθος και το μυαλό.

«Η Βουλιαγμένη είναι γαλουχημένη σε δύσκολα ματς, αποδείξαμε ότι έχουμε μέταλλο πρωταθλητή, γι αυτό και υπό πίεση βρίσκουμε τον τρόπο να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Τώρα φτάσαμε στη ανατροπή και θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε μία αντίστοιχη εμφάνιση στο τελευταίο ματς.

Ένας τελικός κρίνεται στο πάθος, σήμερα με πολύ καλή άμυνα πιέσαμε σημαντικα τον Ολυμπιακό ψυχολογικά κυρίως. Όσο τους πιέζουμε ψυχολογικά τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα γι αυτές. Μετά το ματς στο Παπαστράτειο είπα στο κορίτσια ένα ευχαριστώ γιατί έπαιξαν με πάθος, θέληση και μυαλό και εκεί κρίνονται οι τελικοί».

Η Αγγελική Γερόλυμου από την πλευρά της είπε: «Εγώ το είχα πει κι έγινε. Παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα γίνεται καλυτερη. Όταν θέλεις να είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να τα βγάζεις πέρα και στις δυσκολίες. Είχα πει πως δεν είχε τελειώσει τίποτα και δικαιώθηκα. Θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα, στο 5ο ματς. Η άμυνα μάς βοήθησε πολύ και με υπομονή κι ευστοχία στην επίθεση πήραμε μια πιο εύκολη νίκη. Το Σάββατο, όμως, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης άφησε αιχμές για την ευθύνη που έχουν οι παίκτριες του για την ήττα και την μεταξύ τους συνεργασία: «Κατά μεγάλο ποσοστό ευθύνεται η κούραση για την εμφάνιση μας, αφού είχαμε φορμαριστεί για το Κύπελλο Ευρώπης. Πίστευα ότι θα είχαμε γεμίσει μπαταρίες. Δεν είναι βέβαια δικαιολογία, δεν πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε το παιχνίδι, το παρατήσαμε και είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Στην έδρα μας ο καλύτερος θα το κερδίσει. Πλεον δεν μπορούμε να δουλέψουμε κάτι στην τακτική, αλλά μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι. Οι παίκτριες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προτάξουν τον εγωισμό τους, τους έχω εμπιστοσύνη. Μόνο αν πιστέψουν στην ομάδα και στις συμπαίκτριες τους, θα κερδίσουμε».

Η Άλκιστις Αβραμίδου τόνισε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κούραση ή τουλάχιστον δεν το σκεφτόμαστε. Και εμείς και η Βουλιαγμένη έχουμε την ίδια κούραση. Βλέπω ότι κολλάμε επιθετικά. Προσπαθούμε να βρούμε κάποιες παίκτριες και υπάρχει φοβία για το ποια θα εκτελέσει. Στον τελικό θα τα παίξουμε όλα για όλα. Είναι 50-50 το ματς του τελικού και ελπίζω ο κόσμος να μας στηρίξει. Η γυναικεία ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο και τώρα είναι κλονισμένη μετά από δύο ήττες. Θέλουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει να πάρουμε τα πάνω μας».

Τέλος, η Αλεξάνδρα Ασημάκη υπογράμμισε: «Όλα είναι θέμα ημέρας. Κολλησαμε επιθετικά όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι. Δεν θεωρώ ότι τίθεται θέμα κούρασης γιατί έχουμε δουλέψει σκληρά όλο το χρόνο. Είμαστε καλά γυμνασμένη ομάδα. Νομίζω ότι όλα είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Το άγχος είναι αυτό που μας έχει επηρεάσει περισσότερο. Και για την Βουλιαγμένη το τελευταίο ματς είναι τόσο σημαντικό όσο και για εμάς. Στον τελικό θα κριθούν όλα, δεν είπε κανείς ότι τέλειωσε κάτι. Πάντως θέλω να επισημάνω ότι η έδρα δεν είναι το παν. Πέρυσι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα εδώ στο Λαιμο, τότε αγωνιζόμουν με τη Βουλιαγμένη, σίγουρα παίζει ρόλο η έδρα αλλά δεν είναι το παν».

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα