Η Τελετή Εναρξης της ΔΟΑ στην Πνύκα

Gazzetta team
Η Τελετή Εναρξης της ΔΟΑ στην Πνύκα

bet365

Η Τελετή Έναρξης της 55ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα γίνει την Κυριακή 24 Μαϊου στις 18:00 στο Λόφο της Πνύκας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Ξυδάκης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, o Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ενώ μήνυμα θα αποστείλει και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ.

Την 55η Διεθνή Σύνοδο που διαρκεί από τις 23 Μαϊου έως τις 6 Ιουνίου, θα την παρακολουθήσουν 175 νέοι και νέες από 90 χώρες και το ειδικό θέμα της θα είναι: «Ολυμπιακό Κίνημα: Η διαδικασία ανανέωσης και προσαρμογής».

Τα μουσικά μέρη της Τελετής Εναρξης της 55ης Διεθνούς Συνόδους για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, θα ερμηνεύσει η Ελληνίδα υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου και θα τη συνοδεύσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του κ. Ελευθερίου Καλκάνη.

Η Ανδρική Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας θα ερμηνεύσει τον Ολυμπιακό ύμνο και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή.

H διάρκειας δύο εβδομάδων ετήσια Σύνοδος, που παραδοσιακά οργανώνεται κάθε Iούνιο ή Iούλιο, αποτελεί εισαγωγή στον Oλυμπισμό και το Oλυμπιακό Kίνημα. H ΔOA συγκεντρώνει μια μεγάλη διεθνή ομάδα νέων ανθρώπων, κυρίως φοιτητές, Oλυμπιακούς αθλητές, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό, διδάσκουν ή δουλεύουν στις αντίστοιχες Eθνικές Oλυμπιακές Eπιτροπές ή Eθνικές Oλυμπιακές Aκαδημίες.

Σκοπός της ΔOA είναι να εκπαιδεύσει, αλλά κυρίως να παροτρύνει τους νέους ανθρώπους, να χρησιμοποιήσουν παραγωγικά τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους από τη Σύνοδο, για να προαγάγουν τα Oλυμπιακά Iδεώδη και να εκπαιδεύσουν και άλλους επιστρέφοντας στις χώρες τους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ

18.00 Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,

κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου

Έναρξη της εκδήλωσης

Ολυμπιακός Ύμνος

18.05 Προσφώνηση από τον κύριο Ισίδωρο Κούβελο,

Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

18.15 Μήνυμα εκ μέρους του δρος Thomas Bach,

Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

18.20 Μουσικό διάλειμμα

18.30 Χαιρετισμός του κυρίου Σπύρου Ι. Καπράλου,

Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

18.35 Χαιρετισμός του κυρίου Νίκου Ξυδάκη,

Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

18.40 Μουσικό διάλειμμα

18.50 Απονομή της τιμητικής διάκρισης “Αθηνά”,

στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ισπανίας

19.00 Συναυλία

19.20 Προσφώνηση της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας,

κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου

Κήρυξη της έναρξης των εργασιών της 55ης Διεθνούς Συνόδου

για Νέους Μετέχοντες

Εθνικός Ύμνος

Πέρας εκδήλωσης

 

Τελευταία Νέα