Ράφτης: ««Ο κοιμώμενος γίγαντας ξύπνησε!»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ράφτης: ««Ο κοιμώμενος γίγαντας ξύπνησε!»

bet365

Ο πρωτομάστορας των επιτυχιών, Δημήτρης Ράφτης σχολίασε τις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, καθώς και αυτές των αθλητών του, Λευτέρη Πετρούνια και Βλάση Μάρα, οι οποίο κατάκτησαν στο χρυσό (κρίκους) και χάλκινο (μονόζυγο) μετάλλιο, αντίστοιχα.

«Η συνολική μας εμφάνιση ήταν πάρα πολύ καλή για τα παιδιά της Εθνικής ανδρών. Στο έδαφος ο Κοσμίδης έμεινε εκτός τελικού όπως όλα τα φαβορί επειδή το ταπί ήταν καινούργιο και αυτό οδήγησε τους πάντες σε λάθη, στον πλάγιο ίππο ο Κόλλιας απέκτησε την πρώτη του εμπειρία και έχει πολλά να δώσει στο μέλλον, στους κρίκους ο Πετρούνιας έσκισε, στο μονόζυγο ο Μάρας πήρε άλλο ένα μετάλλιο, ενώ στο σύνθετο ατομικό ο Ηλιόπουλος ήταν άψογος και ‘έβγαλε’ χωρίς πτώση και τα έξι όργανα. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, όπως βέβαια και στα κορίτσια της Εθνικής γυναικών», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ράφτης.

Αναφερόμενος στον Λευτέρη Πετρούνια, δήλωσε: «Περιμέναμε εδώ και χρόνια να δεχθούν ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο στους κρίκους. Πιο πολύ είμαι χαρούμενος επειδή από εδώ και πέρα οι κριτές θα τον βλέπουν διαφορετικά και αυτό μας δίνει άλλον αέρα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Είχε παρατραβήξει το θέμα με την άδικη αντιμετώπιση που είχε στα προηγούμενα ευρωπαϊκά και παγκόσμια. Είναι δύσκολο να σε αποδεχθούν σε διεθνές επίπεδο, αλλά αφού το κατάφερε, τώρα τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα γι’ αυτόν».

Σχετικά με την εμφάνιση του Βλάση Μάρα και την κατάκτηση της 3ης θέσης στο μονόζυγο, ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε:
«Ο κοιμώμενος γίγαντας ξύπνησε! Άξιζε το μετάλλιο και θα μπορούσε να πάρει το χρυσό. Έκανε ένα λάθος στην άσκηση Στάλντερ - Ριμπάλκο, όταν έπιασε χαμηλά την μπάρα με συνέπεια να ανοίξει τα πόδια. Εκεί έχασε 0,40 β. και μαζί την 1η θέση, αλλά και πάλι είναι μεγάλη υπόθεση το ότι επέστρεψε στο βάθρο.

Τώρα θα φορτσάρουμε και πάμε για όλα ή τίποτα. Έτσι πρέπει να σκέφτεται. Δεν χρειάζεται άλλωστε να αποδείξει κάτι. Μαζί μεγαλώσαμε, μαζί ζήσαμε τόσες και τέτοιες επιτυχίες που δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα».
Ο Δημήτρης Ράφτης κατέληξε υπογραμμίζοντας τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες, που δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών:

«Από την αρχή της χρονιάς όλοι οι προπονητές κάνουμε τους εθελοντές, όπως και οι αθλητές, αλλά αυτό πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Χωρίς μισθούς, με ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή και με ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού έχουμε εθελοντή γιατρό και δεν υπάρχει φυσιοθεραπευτής, είχαμε συνολικά τρεις τελικούς και δύο μετάλλια! Την ίδια στιγμή, η Γερμανία δεν υπήρχε πουθενά στα μετάλλια. Αυτοί έχουν τα πάντα, υποδομές, χρήμα, υποστήριξη, αλλά δεν πέτυχαν τίποτα. Εμείς, με το τίποτα πετύχαμε τα πάντα! Ας το δουν αυτοί που πρέπει και ας πάρουν επιτέλους τις σωστές αποφάσεις».

 

Τελευταία Νέα