Γκανής: «Ήρθε η ώρα για ένα μεγάλο τελικό»

Γκανής: «Ήρθε η ώρα για ένα μεγάλο τελικό»

bet365

Αποφασισμένοι να γίνει ένας τελικός αντάξιος των ονομάτων των δύο ομάδων δήλωσαν όσοι παραβρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου για τον 33ο Τελικό Κυπέλλου Ανδρών Λουξ μεταξύ των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η επίσημη συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena.

Ο Κώστας Γκαντής, πρόεδρος της ΟΧΕ σημείωσε: «Ήρθε η ώρα να γίνει ένας μεγάλος αγώνας μεταξύ δύο ομάδων με τεράστια βάση σε όλη τη χώρα. Διαθέτουν δυνατά ρόστερ και δύο από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα. Όλοι έχουν συνείδηση του τι διακυβεύεται για το άθλημά μας. Προσέξτε όλοι της συμπεριφορά σας. Σας το έχω πει και κατ' ιδίαν, σας το λέω και παρουσία των δημοσιογράφων. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, Λουξ και ΙΕΚ Ξυνή που μας στηρίζουν και είναι στο πλευρό μας και την διοίκηση του Α.Σ. ΠΑΟΚ για την παραχώρηση ενός από τα πιο όμορφα γήπεδα της χώρας».

Για το αν ανησυχεί για τη συμπεριφορά των οπαδών είπε: «Καθόλου. Οι δύο ομάδες συμπλέουν και οι δημοσιογράφοι έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα ώστε να κυλήσουν όλα ομάδα. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ενθαρρυντικά. Έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Νίκος Γεωργιάδης σημείωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες που είναι εδώ. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για όσα έχει καταφέρει φέτος. Είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό τον τελικό. Θέλουμε να είμαστε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ που θα σηκώσει κύπελλο σε αυτό το γήπεδο και θα το πάρουμε».

Για τις αγωνιστικές ιδιαιτερότητες του αγώνα: «Νομίζω ότι θα είναι σημαντικό ποια ομάδα θα ελέγξει το ρυθμό. Περιμένουμε την ΑΕΚ να κρατήσει ένα χαμηλό ρυθμό, εμείς θα επιδιώξουμε να είμαστε πιο γρήγοροι. Θα παίξουν πολλά πράγματα ρόλο αναφορικά με το ρυθμό που θα επικρατήσει. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη και για τα μυστικά τους».
Για το γεγονός ότι διεκδικεί το κύπελλο με δεύτερη διαφορετική ομάδα, δέκα χρόνια μετά τη νίκη του με το Κιλκίς «Είναι διαφορετικές καταστάσεις, πολύ διαφορετικό το άθλημά μας. Ακόμη κι εγώ τότε είχα μαλλιά, ήμουν πιο αδύνατος (γέλια) και πολύ πιο άπειρος. Θεωρώ τον εαυτό μου εξίσου τυχερό που συνεργάζομαι με αυτούς τους αθλητές τώρα στον ΠΑΟΚ, σε μία ομάδα που μπορεί να βάζει το χάντμπολ σε τέτοια μεγάλα γήπεδα».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης υπογράμμισε: «Όταν συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνει εδώ ο τελικός ήμασταν απόλυτα σύμφωνοι. Δικαιούταν η Θεσσαλονίκη αυτό τον τελικό μετά από πολλά χρόνια. Το γήπεδο είναι στολίδι και πρέπει να καταφέρουμε να μπούμε σε τέτοια γήπεδα. Αυτές οι ομάδες μπορούν να το κάνουν. Θέλουμε να είναι γιορτή ο αγώνας, ένα στοίχημα. Περίπου τα καταφέραμε στην Πάτρα, με λιγότερο κόσμο και κάποιες μικρές παρεκτροπές. Θέλουμε να γίνει το δεύτερο βήμα. Έχουμε περάσει αρκετά ως ομάδα. Είναι η πρώτη στιγμή που διοίκηση είναι δίπλα μας. Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το τρόπαιο και να κάνουμε το 2-1 στις μεταξύ μας αναμετρήσεις σε τελικούς».

Σχετικά δε με την παρουσία της ΑΕΚ παρά τα προβλήματα πρόσθεσε: «Τα εννιά προηγούμενα χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα μέταλλο σε αυτή την ομάδα. Συνεργάζομαι με αθλητές που μάλλον έχουν γίνει χαλύβδινοι. Τον τελευταίο καιρό βρήκαμε τρόπο να κάνουμε κάποιες προπονήσεις. Έχουμε ένα απίστευτο κίνητρο, όπως και ο ΠΑΟΚ που είναι ο κόσμος και περιμένει να πάρει χαρά. Οφείλουμε να τους δίνουμε χαρά».
Για το σημείο – κλειδί του τελικού «Δεν υπάρχουν μυστικά, γνωριζόμαστε καλά. Θα χρειαστεί διαχείριση του τελικού, του άγχους. Θα είναι ένα ντέρμπι μέχρι το τέλος και εκεί τα πράγματα θα είναι ρώσικη ρουλέτα. Χρειάζεται καθαρό μυαλό. Νομίζω ότι θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι που θα κριθεί στο τέλος».

Ο Θοδωρής Πετρίδης, αρχηγός του ΠΑΟΚ σημείωσε: «Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες και στο Χριστόφορο που μία ακόμη φορά κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Α1. Προετοιμαστήκαμε για τον τελικό, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει μία γιορτή και ας κερδίσει ο καλύτερος.
Για την επιστροφή στο PAOK Sports Arena μετά τους προ πενταετίας αγώνα στο τσάμπιονς λιγκ και για το αν το χάντμπολ έχει μόνιμη θέση σε αυτό το γήπεδο είπε: «Το αυριανό παιχνίδι είναι διαφορετικό από εκείνα, ίσως τότε ακόμη δεν είχαμε πείσει τον κόσμο για το μέγεθος της ομάδας για αυτό και δεν υπήρχε η επιθυμητή προσέλευση. Τώρα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ είναι ενωμένος και η Διοίκηση μας στηρίζει. Πιστεύω ότι αξίζουμε μία μόνιμη θέση στα μεγάλα γήπεδα και στο δικό μας και με την παρουσία μας αύριο θα το αποδείξουμε».

Ο Χριστόφορος Μπακαούκας, αρχηγός της ΑΕΚ αποφάνθηκε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θοδωρή Πετρίδη για τα καλά του λόγια. Προσπαθώ για το καλύτερο. Όλοι χρειαζόμαστε έναν καλό τελικό. Και οι οπαδοί των δύο ομάδων πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να προστατέψουν τις ομάδες τους».
Τέλος, για το αν ο αυριανός τελικός είναι ζωτικής σημασίας για την ΑΕΚ είπε: «Από τη στιγμή που καταφέραμε και είμαστε σε τελικό είμαστε περήφανοι. Τα καταφέραμε και με το παραπάνω, ανεξαρτήτως αποτελέσματος αύριο. Δεν έχουμε άγχος, τα προβλήματα τα έχουμε ξεπεράσει μόνοι μας. Μόνο περηφάνια έχουμε. Καλοδεχούμενη η διοίκηση που έχει έρθει πρόσφατα κοντά μας, μακάρι να κρατήσει τις υποσχέσεις».

 

Τελευταία Νέα