Ξεχώρισαν Περσίδου, Τσάκωνας και Στεργιούλης

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ξεχώρισαν Περσίδου, Τσάκωνας και Στεργιούλης

bet365

Παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή της, λόγω τραυματισμού, στους πρώτους αγώνες της σεζόν και να μείνει πίσω σε αγωνιστικό επίπεδο, η Ελισάβετ Πεσιρίδου έδειξε σε καλή κατάσταση στην ημερίδα ορίων, που έγινε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ήταν πιο γρήγορη από ποτέ στα 60 μ., όπου τερμάτισε σε 7.50 και βελτίωσε τo ατομικό της ρεκόρ (προηγούμενο 7.52), ενώ έδειξε θετικά σημάδια στο βασικό της αγώνισμα. Η νεαρή διένυσε τα 60 μ. εμπ. σε 8.44 και έδειξε πως μέσα από τις κούρσες μπορεί να κυνηγήσει το όριο για Πράγα (8.20).

«Εκανα αρκετά λάθη που μου στέρησαν έναν καλύτερο χρόνο. Ηταν ο πρώτος αγώνας και αυτό είχε τη δυσκολία του. Θα τρέξω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου θέλω μια καλύτερη επίδοση», είπε η Πεσιρίδου, που έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από την επίδοση της στα 60 μέτρα.

Οι δύο κορυφαίοι Ελληνες σπρίντερ των τελευταίων ετών, ο Μάκης Στεργιούλης και ο Λυκούργος Τσάκωνας. βρέθηκαν στο κλειστό του Αγίου Κοσμά, για να τρέξουν 60 μέτρα. Ο Μάκης Στεργιούλης ήταν νικητής με 6.74, επίδοση που δεν είναι αρκετή για να του δώσει το εισιτήριο για την Πράγα. Κάπως έτσι ο σπρίντερ του Τρίτωνα θα πρέπει να περιμένει άλλη μια εβδομάδα, προκειμένου να προσπαθήσει να πετύχει το στόχο του.

Από την άλλη ο Τσάκωνας πραγματοποίησε μια κούρσα προετοιμασίας, τερμάτισε σε 6.77 και έδειξε σε καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι δεν στοχεύει στους αγώνες της χειμερινής περιόδου και μόλις πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε από τη Νότιο Αφρική, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο Πάνος Τριβυζάς σκόνταψε στην εκκίνηση των 60 μ. και δεν κατάφερε να κάνει παραπάνω από το να τερματίσει, ωστόσο ήταν νικητής στα 150 μ. με 16.01.

Ατομικό ρεκόρ σημείωσε ο έφηβος Δήμος Τσούγιας στα 60 μ. εμπ. με 8.05, ενώ στους άνδρες νικητής ήταν ο Νίκος Σαισανάς με 8.10. Η Λορέλα Μάνου ήταν νικήτρια με 4,21 μ. στο επί κοντώ, όμως, στη συνέχεια απέτυχε στα 4,31 μ., παρά το γεγονός ότι τα άλματα της ήταν καλά. Η παγκορασίδα Αριάδνη Αδαμοπούλου ακολούθησε με νέο ρεκόρ στα 3,75 μέτρα και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

 

Τελευταία Νέα