Τα 50 χρόνια από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Gazzetta team
Τα 50 χρόνια από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

bet365

Η Ιαπωνία γιορτάζει με εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο την επέτειο των 50 χρόνων από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το 1964 στο Τόκιο.

Στην Ελλάδα oι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πρόσκληση που έκανε ο Ιάπωνας Πρέσβης κ. Masuo Nishibayashi στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας, σε ανθρώπους του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρωταθλητής στα 110μ. εμπόδια το 1964 Γιώργος Μαρσέλος, ο Πρόεδρος του ΟΑΚΑ σήμερα και Ολυμπιονίκης της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος και ο πρωταθλητής του ακοντισμού Χρήστος Πιερράκος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ επισήμανε: «Ο χρόνος περνά γρήγορα και είμαστε ήδη 50 χρόνια με τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όπου αγωνίστηκαν 18 Έλληνες αθλητές σε τέσσερα αθλήματα. Η Ιαπωνία έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία τρεις διοργανώσεις στην Ολυμπιακή ιστορία, καθώς εκτός από το Τόκιο το 1964, φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, το 1972 στο Σαπόρο και το 1988 στο Ναγκάνο. Θέλω να τονίσω ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελλάδα θα είναι ιδιαίτερα υπερήφανες να ανάψουν την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020».

 

Τελευταία Νέα