Στον τελικό η Γαλλία!

Gazzetta team
Στον τελικό η Γαλλία!

bet365

Η Γαλλία έκανε το σουίπ κόντρα στην πρωταθλήτρια Τσεχία και πέρασε στον τελικό του Davis Cup (21-23/11). Ζωντανή η Ιταλία!

Αρνό Κλεμέν και Γιάροσλαβ Ναβρατίλ επιστράτευσαν τελικά τα βαριά χαρτιά τους στο Ρολάν Γκαρός, όμως Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά και Ρισάρ Γκασκέ ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο φινάλε! Το γαλλικό δίδυμο επικράτησε με 6-7(4), 6-4, 7-6(5), 6-1 των Ράντεκ Στέπανεκ/Τόμας Μπέρντιχ σε 3.5 ώρες και οι τρικολόρ επιστρέφουν στον τελικό της διοργάνωσης μετά το 2010. Η Τσεχία, από την άλλη, αφήνει τον θρόνο μετά από δύο χρόνια, ενώ Μπέρντιχ/Στέπανεκ ηττήθηκαν για πρώτη φορά μετά το 2009! Ο πολύπειρος Ράντεκ, πάντως, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού κατά τη διάρκεια του ματς...

Οι Γάλλοι θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το δέκατο τρόπαιο στην ιστορία τους και η αλήθεια είναι ότι με την ομάδα που διαθέτουν (Γκασκέ, Τσονγκά, Μονφίς, Σιμόν, Μπενετό) έχουν σοβαρές πιθανότητες να τα καταφέρουν... Θα κάνουν, όμως, υπομονή λίγων ωρών για να μάθουν τον αντίπαλό τους!

Το χέρι του βασιλιά

Στη Γενεύη ο Σέβεριν Λούτι προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Ρότζερ Φέντερερ
και να βάλει στη θέση του τον Μάρκο Κιουντινέλι, που ένωσε τις δυνάμεις του με τον Σταν Βαβρίνκα. Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς διάρκειας σχεδόν τεσσάρων ωρών, όμως, οι Φάμπιο Φονίνι/Σιμόνε Μπολέλι πήραν τη νίκη με 7-5, 3-6, 5-7, 6-3, 6-2 και μείωσαν σε 2-1 για την Ιταλία!

Το ελβετικό δίδυμο προηγήθηκε με 2-1 σετ και έδειχνε έτοιμο να σφραγίσει το εισιτήριο, όμως έμεινε από δυνάμεις στο καθοριστικό σετ και η πιο "δεμένη" ιταλική ομάδα εκματελλεύτηκε την κατάσταση. Καθοριστικό ήταν το κακό service game του Κιουντινέλι στο 1-1 του πέμπτου, όταν οι Ιταλοί έκαναν το μπρέικ και μπήκαν στη θέση του οδηγού... Ακολούθησαν τέσσερις ευκαιρίες των Ελβετών για μπρέικ στο επόμενο γκέιμ, όμως οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το σερβίς τους και κράτησαν τελικά ζωντανό το όνειρο για πρόκριση στον τελικό του Davis Cup. Να σημειώσουμε ότι Βαβρίνκα/Κιουντινέλι δεν έχουν πετύχει ποτέ νίκη ως ομάδα (0/4)!

Η πρόκριση της Ελβετίας βρίσκεται τώρα στα χέρια του Φέντερερ, που αύριο στις 13.00 θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Φονίνι. Ξεκούραστος ο βασιλιάς (αυτό, άλλωστε, ήθελε και ο Λούτι) είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στον 27χρονο Ιταλό (Νο.17), τον οποίο έχει κερδίσει στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους. Και σε περίπτωση ήττας, ωστόσο, θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία, αφού αμέσως μετά θα μονομαχήσουν οι Βαρβίνκα-Μπολέλι.

 

Τελευταία Νέα