Χάλκινο οι παίδες στο Βελιγράδι

Gazzetta team
Χάλκινο οι παίδες στο Βελιγράδι

bet365

Ιδανικά ολοκληρώθηκε η παρουσία της Εθνικής πόλο των παίδων στο διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με νίκη, 9-8 επί της Ιταλίας στον μικρό τελικό.

Εξαιρετική η παρουσία της ελληνικής ομάδας, που συνέχισε την παράδοση που τη θέλει να διακρίνεται στο συγκεκριμένο τουρνουά, με τον αρχηγό της, Αλέξανδρο Παπαναστασίου να χρίζεται «χρυσός» σκόρερ, αφού πέτυχε το νικητήριο γκολ στην εκπνοή, δύο δεύτερα πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητών του, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Βενετόπουλος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Ευχαριστούμε την ΚΟΕ που φρόντισε και ήρθαμε τελικά σε αυτό το τουρνουά, γιατί ξέρω ότι ήταν πολύ δύσκολο. Ευχαριστώ ειδικά τον πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο για τις προσπάθειες που έκανε ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες πραγματοποίησης αυτού του ταξιδιού (και εμείς επιμέναμε, βέβαια ότι πρέπει να γίνει αυτό το ταξίδι). Τα παιδιά αυτά έχουν πολύ μέλλον και θα δώσουν διακρίσεις στις επόμενες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα)», ήταν τα λόγια του.

Και συμπλήρωσε: «Το χάλκινο μετάλλιο είναι μια σπουδαία διάκριση, αλλά θα μπορούσαμε και ψηλότερα αν ήταν διαφορετικό το σύστημα της διοργάνωσης και υπήρχε χιαστί αγώνας πριν από τη συμμετοχή στους τελικούς. Τώρα, με μία ήττα στον όμιλο, παίξαμε για τις θέσεις 3η-4η και βγήκαμε 3οι. Ήταν, όμως, ένα μίνι παγκόσμιο πρωτάθλημα και δείξαμε ότι βρισκόμαστε ψηλά. Συνεχίζεται η καλή παράδοση και σε αυτές τις ηλικίες. Γίνεται δουλειά καλή από ΚΟΕ και σωματεία, αλλά πρέπει να βοηθήσει και η επίσημη Πολιτεία για να μην χάνονται αυτά τα παιδιά».

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το Μαυροβούνιο που επιβλήθηκε με 10-9 στα πέναλτι της οικοδέσποινας Σερβίας στον μεγάλο τελικό (κανονικός αγώνας 7-7).

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 4-4, 3-2
Ελλάδα: Παπαναστασίου 4, Χονδροκούκης 2, Πρωτοψάλτης 1, Νικολαίδης 1, Παζαϊτης 1.

 

Τελευταία Νέα