Πήρε... φωτιά το Ράλι Αιγαίου

Gazzetta team
Πήρε... φωτιά το Ράλι Αιγαίου

bet365

Ακρως σημαντική αποδείχθηκε η 3η ιστιοδρομία του 51ου Ράλι Αιγαίου στα ανοιχτά της Αστυπάλαιας αφού τα φαβορί έχασαν έδαφος και οι υπόλοιποι μπόρεσαν να μειώσουν τις μεταξύ τους διαφορές.

Νικητής της σύντομης ιστιοδρομίας, συνολικής απόστασης 25 ναυτικών μιλίων, στην κατηγορία Orc I, αναδείχτηκε το σκάφος HAKUNA MATATA με κυβερνήτη τον Στέφανο Σωτηρίου από τον ναυτικό Όμιλο Βόλου Ανοικτής θαλάσσης και πλήρωμα δέκα άτομα, που αγωνίζεται για τρίτη χρονιά στον αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Optimum 3 Aspida Saxo-Bank με κυβερνήτες τους Περική Λιβά και Νίκο Λάζο (που είχε μια 1η και μια 2η θέση μέχρι στιγμής) κατέλαβε μόλις την 7η θέση ενώ το Bullet – Skuld με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δεληγιάννη πήρε την 5η θέση. Τέλος δε το Fairytale του Αριστοτέλη Χατζησταματίου επίσης από τον Βόλο τερμάτισε στην 3η θέση αυτής της ιστιοδρομίας και έχει κρατηθεί σταθερά στα σκάφη που είναι στα φετινά φαβορί.

Μετά τα τελευταία αποτελέσματα η συνέχεια της διοργάνωσης αναμένεται συναρπαστική 4η ιστιοδρομία που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης (24/7) από την Αστυπάλαια στην Ίο, συνολικής απόστασης 61 νμ., θα κρίνει πολλά ως προς την τελική έκβαση του φετινού αγώνα.

Τα τρία πρώτα σκάφη της γενικής βαθμολογίας στην κλάση ORC βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, με το το Optimum 3 Aspida Saxo- Bank να προηγείται σταθερά, αλλά με μόλις μισό βαθμό ποινής ακολουθεί το Bullet. Στην 3η θέση βρίσκεται το Fairytale με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου.

Στην κατηγορία IRC την νίκη στην ιστιοδρομία πήρε το σκάφος ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ με κυβερνήτη την Αλίκη Κούρκουλου, ενώ στην γενική προηγείται το Dragon με κυβερνήτη την Βιργινία Εθνοπούλου. Στην κατηγορία CLUB το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού Σορόκος κέρδισε την σημερινή ιστιοδρομία και μάλλον είναι φαβορί για την νίκη στην κατηγορία σκαφών κρουαζιέρας.

Το βράδυ της Τετάρτης (23/7) θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομών των νικητών για τις δυο τελευταίες ιστιοδρομίες καθώς και η γιορτή που ετοιμάζουν οι τοπικοί φορείς του νησιού ενώ το πρωί της Πέμπτης (10:00) θα δοθεί η εκκίνηση για την Ίο.

Η Γενική Κατάταξη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORCI ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ INSHORE & ΓΕΝΙΚΗ
1.OPTIMUM 3 ASPIDA SAXO – BANK ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΒΑΣ & ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΟΣ ( ΘΕΣΕΙΣ 2 & 1 & 7 ) ΒΑΘΜΟΙ 8.25
2.BULLET – SKULD ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ & ΝΙΚΟΣ ΣΙΝΟΥΡΗΣ
( ΘΕΣΕΙΣ 3 & 2 & 5 ) ΒΑΘΜΟΙ 8.75
3.FAIRYTALE ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ( ΘΕΣΕΙΣ 4 & 3 & 3 ) ΒΑΘΜΟΙ 9.25

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IRC ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ INSHORE & ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. DRAGON ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΕΘΝΟΠΟΥΛΟΥ ( ΘΕΣΕΙΣ 1 & 1 & 2 ) ΒΑΘΜΟΙ 3.5
2. ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ ΑΛΙΚΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ ( ΘΕΣΕΙΣ 3 & 2 & 1 ) ΒΑΘΜΟΙ 5.75
3.URSUS MINOR ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ( ΘΕΣΕΙΣ 2 & 3 & 3 ) ΒΑΘΜΟΙ 7.25

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CLUB ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ INSHORE & ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.ΣΟΡΟΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΑΚΗΣ/ ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΟΥΛΦΑΣ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΛΒΑΤΖΗΣ
( ΘΕΣΕΙΣ 1 & 4 & 1 ) ΒΑΘΜΟΙ 5.75
2.EL.VIENTO – GOODYEAR ΗΛΙΑΣ ΚΟΒΑΤΖΗΣ ( ΘΕΣΕΙΣ 3 & 2 & 3 ) ΒΑΘΜΟΙ 7.25
3.ALTER EGO – ABS ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΝΑΣ ( ΘΕΣΕΙΣ 6 & 3 & 2 ) ΒΑΘΜΟΙ 10.5

 

Τελευταία Νέα