Υπό ψυχιατρική παρακολούθηση ο Πιστόριους

Gazzetta team
Υπό ψυχιατρική παρακολούθηση ο Πιστόριους

bet365

Μπούμερανγκ γύρισε στον Όσκαρ Πιστόριους η απόφαση των δικηγόρων του να καλέσουν ψυχίατρο για κατάθεση, αφού ο 27χρονος θα παρακολουθείται για τον επόμενο μήνα, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Η νομική ομάδα του Νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη θέλησε να αποδείξει ότι λόγω της διαταραχής του άγχους και των φόβων του ο κατηγορούμενος πυροβόλησε τη σύντροφό του νομίζοντας ότι είχε μπει κάποιος άγνωστος στο σπίτι. Ωστόσο η κατάθεση της Μέριλ Βόρστερ έφερε τα πάνω κάτω στη δίκη, η οποία θα «παγώσει» για 30 περίπου ημέρες, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ψυχιατρικές εξετάσεις στον αθλητή.

Η δικαστής Μασίπα ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να παραπέμψει τον Πιστόριους στην κατάλληλη ομάδα των γιατρών που θα διαγνώσουν αν όντως η «γενικευμένη αγχώδης διαταραχή» όπως ανακοίνωσε προ ημερών η ψυχίατρος στο δικαστήριο επηρέασαν τις κινήσεις του εκείνο το βράδυ, έτσι ώστε να υπάρχει μια δίκαιη δίκη και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Όπως ειπώθηκε ο κατηγορούμενος δεν θα χρειαστεί να μείνει εσώκλειστος σε ψυχιατρική κλινική, αλλά θα θεωρηθεί εξωτερικός ασθενής.

Μάταια η υπεράσπιση προσπαθούσε να αλλάξει την απόφαση ζητώντας μια δεύτερη γνώμη, ενώ ο Πιστόριους με δηλώσεις του στο BBC χαρακτήρισε την απόφαση ως «ένα αστείο». Πάντως, ο θείος του Άρνολντ Πιστόριους εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις εξελίξεις εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο σύστημα και λέγοντας πως «πρόκειται για μια δίκαιη δίκη», χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις.

Από εδώ και πέρα τις εξελίξεις θα καθορίσουν η ομάδα των ψυχιάτρων και των εμπειρογνωμόνων που θα αναλάβουν τον Πιστόριους, ο οποίος αν διαπιστωθεί ότι όντως πάσχει από ψυχικές διαταραχές, ίσως μειωθεί η ποινή του, σε περίπτωση που κριθεί ένοχος. Σε αντίθετη περίπτωση η διάγνωση μάλλον θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την θέση του, αν αποφασισθεί ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ ενεργούσε έχοντας πλήρη γνώση του τι κανει…

Η δίκη αναβλήθηκε μέχρι την προσεχή Τρίτη (20/5).

 

Τελευταία Νέα