Οι γυναίκες του Ολυμπιακού γιορτάζουν!

Οι γυναίκες του Ολυμπιακού γιορτάζουν!

bet365

Ημέρα της γυναίκας είναι η 8η Μαρτίου και τέσσερις γυναίκες, που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τον Ολυμπιακό, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

Οι Μαριάννα Λυμπερτά, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Στέλλα Χριστοδούλου και Νατάσα Ποντίκα γιορτάζουν και παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα στα νέα παιδιά για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης, Μαριάννα Λυμπερτά, τόνισε: «Θα ήθελα τις γυναίκες να μην τις γιορτάζουμε μια ημέρα τον χρόνο αλλά κάθε ημέρα. Στην οικογένεια μου με μεγάλωσαν όπως και τον αδελφό μου. Μου έμαθαν να πατάω στα πόδια μου και να είμαι δυνατή. Στην κολύμβηση ξεκίνησα αφού έβλεπα τον αδελφό μου να πηγαίνει στο κολυμβητήριο.

Μου άρεσε από μικρή ο αθλητισμός. Οι δυσκολίες είναι πολλές και ειδικά όταν θέλεις ν’ ασχοληθείς με τον πρωταθλητισμό πρέπει να ακολουθείς έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής. Οι χαρές όμως που σου προσφέρει ο αθλητισμός είναι πάρα πολλές. Θέλω να προτρέψω όλα τα κορίτσια ν’ ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί φτιάξει δυνατούς χαρακτήρες, ωραία κορμιά και δημιουργεί σχέσεις ζωής»

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, ανέφερε: «Το δικό μας άθλημα είναι ανδρικό, αφού θέλει δύναμη και έχει επαφή. Πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε εξίσου καλά με τους άνδρες. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα και ειδικά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν από λίγα χρόνια η εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο αθλητισμός σου δίνει πολλές χαρές αλλά όταν κάνεις πρωταθλητισμό έχεις και πολλές στερήσεις. Εάν θέλεις να κάνεις οικογένεια θα πρέπει να σταματήσεις πολύ πιο νωρίς από τους άνδρες. Είναι ένα δύσκολο, δυναμικό άθλημα και ξέρουμε ότι και για τους άνδρες και για τις γυναίκες κάτω από το νερό όλα επιτρέπονται»

Η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου, σχολίασε: «Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες. Η ημέρα μας ανήκει. Οι γυναίκες έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαπρέψουμε σε όλους τους τομείς και φυσικά στον αθλητισμό. Μέσα στον αθλητισμό ζούμε μοναδικές στιγμές. Ο αθλητισμός πρέπει να μπει στη ζωή και στην καθημερινότητα όλων των γυναικών. Διασφαλίζει την σωματική και ψυχική σου υγεία, σε γεμίζει με ενέργεια και σου δίνει τη δυνατότητα ν’ έρθεις σε επαφή με πολλούς ανθρώπους και να μοιραστείς μαζί τους μεγάλες στιγμές. Το Βόλεϊ είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα για τις γυναίκες και εύχομαι και καλώ όλα τα νέα κορίτσια να το γνωρίσουν και να το αγαπήσουν»

Τέλος η προπονήτρια kick boxing του Ολυμπιακού, Νατάσα Ποντίκα, υποστήριξε: «Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες. Με το μποξ και το kick boxing ασχολήθηκα τυχαία. Ήταν αρκετά έντονο και ανταγωνιστικό αλλά ταίριαξε με τον χαρακτήρα μου. Αυτοί που με είδαν το κατάλαβαν με παρότρυναν να συνεχίσω και έτσι έφτασα έως τον παγκόσμιο τίτλο. Τις περισσότερες δυσκολίες δεν τις αντιμετώπισα ως αθλήτρια αλλά ως προπονήτρια. Είναι ένας καθαρά ανδροκρατούμενος και σκληρός χώρος και ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτούν μια γυναίκα. Ως προπονήτρια του kick boxing του Ολυμπιακού θα ήθελα να προτρέψω τις γυναίκες να έρθουν στον σύλλογο μας και να ασχοληθούν με το άθλημα. Η αυτοάμυνα στην εποχή μας χρειάζεται στις γυναίκες όπως και η καλή καθημερινή γυμναστική. Δεν πρέπει να φοβηθούν αλλά να τολμήσουν και δεν θα χάσουν».

 

Τελευταία Νέα