Εκτός ΔΟΕ η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας

Gazzetta team
Εκτός ΔΟΕ η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας

bet365

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) απέκλεισε προσωρινά την Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας, με αφορμή τη σύλληψη του πρώην προέδρου της, Κάρλος Αρτουρ Νούζμαν, για την υπόθεση εξαγοράς ψήφων, για την ανάληψη των Αγώνων του Ρίο το 2016.

Η ΔΟΕ παράλληλα καθαίρεσε τον Νούζμαν από τη θέση του επίτιμου μέλους της, αλλά και αυτή του μέλους της συντονιστικής επιτροπής για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

Ο Νούζμαν συνελήφθη από τις αρχές της Βραζιλίας, με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να έχουν στα χέρια τους στοιχεία για παράνομες καταβολές άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), προκειμένου το Ρίο ντε Τζανέιρο να φιλοξενήσει τους Αγώνες.

Τέλος, η ΔΟΕ αποφάσισε «πάγωσε» όλες τις καταβολές χρημάτων στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας ενώ ανακοίνωσε ότι ο προσωρινός αποκλεισμός της δεν θα επηρεάσει τη συμμετοχή των αθλητών της χώρας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στη Νότια Κορέα, αφού τους επιτρέπει να αγωνιστούν κανονικά.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα