O Ράφα Ναδάλ για τη βία στην Καταλωνία

Αργυρώ Γιαννουδάκη
O Ράφα Ναδάλ για τη βία στην Καταλωνία

bet365

Ο Ράφα Ναδάλ δεν έκρυψε τη λύπη του για τις εικόνες βίες που έκαναν το γύρο του κόσμου, με αφορμή το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Καταλωνίας και την άρνηση της κυβέρνησης Ραχόι να επιτρέψει τη διεξαγωγή του.

Στη συνέντευξη Τύπου το China Open, ο Ισπανός τόνισε: «Θέλω να κλάψω όταν βλέπω μια χώρα που έχει μάθει να συνυπάρχει και να αποτελεί καλό παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο, να περνάει μια κατάσταση σαν κι αυτή. Νομίζω πως η εικόνα που παρουσιάσαμε στον κόσμο, ήταν αρνητική. Ήταν μια θλιβερή στιγμή, η καρδιά μου σπάραζε όλη μέρα. Από εδώ που βρίσκομαι, σε μια μακρινή απόσταση, το βιώνω διαφορετικά».

Ο κάτοχος 10 τίτλος Μasters στη Βαρκελώνη πρόσθεσε: «Έχω περάσει πολλές στιγμές της ζωής μου στην Καταλονία, πολλές σημαντικές στιγμές. Το να βλέπω την κοινωνία τόσο διασπασμένη με εκπλήσσει και με απογοητεύει».

Με τον πρόεδρο της Καταλωνίας να υποστηρίζει ότι περισσότερο από 700.000 πολίτες παρεμποδίστηκαν να ψηφίσουν, τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θέλουν το 91.06% υπέρ της απόσχισης από την Ισπανία.

 

Τελευταία Νέα