Navarino Challenge: To απόλυτο αθλητικό τριήμερο, έρχεται! (pics & gTV)

Δήμος Μπουλούκος
Navarino Challenge: To απόλυτο αθλητικό τριήμερο, έρχεται! (pics & gTV)

bet365

Το Navarino Challenge πλησιάζει και σε προσκαλεί να πάρει μέρος στην κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, με 17 αθλητικές δραστηριότητες, σ' ένα απίστευτο φυσικό περιβάλλον στην πανέμορφη Μεσσηνία.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, το Navarino Challenge επιστρέφει δυναμικά στις 13 – 15 Οκτωβρίου στο μοναδικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino, έχοντας συγκεντρώσει έως τώρα, τα περισσότερα και πιο σημαντικά βραβεία για διοργάνωση τέτοιου είδους στην Ελλάδα.

Μέσα στο τριήμερο έχουν προγραμματιστεί 17 διαφορετικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων 10 Ολυμπιακά αθλήματα, που γίνονται με τη βοήθεια Ολυμπιονικών, Παγκοσμίων Πρωταθλητών αλλά και ειδικών, που έχουν ως βασικό στόχο την προώθηση του Ολυμπιακού πνεύματος παράλληλα με την εκμάθηση των αθλητικών δραστηριοτήτων. Μεταξύ άλλων, ο Ολυμπιονίκης του τάεκβοντο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του στίβου Περικλής Ιακωβάκης, ο Παραολυμπιονίκης του boccia Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της κολύμβησης Νίκος Γέμελος, ο πρωταθλητής του kick boxing Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο πρώην μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς που έχει χαράξει τις διαδρομές στο τρέξιμο, η expert στις pilates και καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη και φυσικά ο εκπληκτικός Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης, ο άνθρωπος που όταν τον γνωρίζεις αγαπάς το τρέξιμο!

Για πρώτη φορά φέτος, η Sportingbet μία από τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο του online gaming, αποτελεί τον Επίσημο Χορηγό του Navarino Challenge, καθώς έχει το ίδιο πάθος για τον αθλητισμό, αλλά και επειδή πιστεύει στα οφέλη της άσκησης και της σωστής διατροφής με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη στήριξη και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Πολλοί από τους πρεσβευτές του Navarino Challenge βρέθηκαν χθες στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην επίσημη παρουσία των εκδηλώσεων, με προβολή της έξοχης μίνι – ταινίας με στιγμές από την περσινή διοργάνωση η οποία έδωσε και μία γεύση για το τι θα συμβεί στις 13-15 Οκτωβρίου, αλλά και με τοποθετήσεις των βασικών συντελεστών του Navarino Challenge,

Ο πρεσβευτής της διοργάνωσης Κωνσταντίνος Καρνάζης που θα τρέξει στον Ημιμαραθώνιο στην πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά αλλά θα πάρει μέρος και σε άλλες δραστηριότητες, τόνισε: «Πριν από πέντε χρόνια ο Ακης Τσόλης ήρθε να μου πει μία ιδέα και με ρώτησε τη γνώμη μου. Του είπα ότι είναι μία ιδέα πολύ προοδευτική και ότι είναι μπροστά από την εποχή του. Τον περασμένο μήνα με επισκέφτηκε ο sir Richard Branson και μου είπε ότι έχει μία ιδέα για μία διοργάνωση που θέλει να είναι για αθλητές όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων, προσφέροντας κάτι περισσότερο από απλό τρέξιμο και με ρώτησε τι πιστεύω. Του είπα ότι έχεις καθυστερήσει πέντε χρόνια! Αυτό που έχουμε δημιουργήσει εδώ μαζί, είναι κάτι το φανταστικό και το λέω εγώ που έχω γυρίσει όλο τον κόσμο και έχω τρέξει σε χιλιάδες αγώνες. Είμαι υπερήφανος που συνδέεται το όνομα μου με μία εκδήλωση που έχει τόσες δυνατότητες. Οι Ελληνες απέδειξαν και πάλι ότι οι ιδέες τους και τα ιδανικά τους, δείχνουν το δρόμο στον αθλητισμό. Για το Navarino Challenge βλέπω ένα λαμπρό μέλλον και σε 10 χρόνια θα είμαι και πάλι εδώ, μεγαλύτερος βέβαια, αλλά θα συνεχίσω να προωθώ το Navarino Challenge.

Ο Ακης Τσόλης, διευθύνων σύμβουλος της Active Media Group επισήμανε: «Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τόνισε κατά την ανακήρυξη του 2017 ως διεθνούς έτους του αειφόρου τουρισμού για την ανάπτυξη ότι ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει και στις τρεις διαστάσεις της αειφόρου ανάπτυξης, οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική και σε καθένα από τους 17 στόχους που έχει θέσει η αειφόρος ανάπτυξη. Δεν είναι μόνο η αιχμή του δόρατος στον τομέα της ανάπτυξης αλλά βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Μπορεί να ενισχύσει την προστασία του περιβάλλοντος, να προωθήσει ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και την ειρήνη στον κόσμο. Ολοι αυτοί οι στόχοι έφεραν το Navarino Challenge στην κορυφή των τουριστικών αθλητικών εκδηλώσεων, με αρχές βασισμένες στο Ολυμπιακό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσθαι, από την πρώτη χρονιά το 2013, έφερε την καινοτομία και πρωταγωνίστησε στις εκδηλώσεις αθλητικού τουρισμού. Μόλις συμμετάσχετε στο Navarino Challenge θα καταλάβετε ότι η περίφημη ελληνική φιλοξενία είναι ζωντανή και δεν είναι τυχαίο ότι οι αθλητές που συμμετέχουν σχολιάζουν πόσο φιλόξενοι είναι οι Μεσσήνιοι κι ενώ η Costa Navarino είναι ένα θέρετρο πέντε αστέρων, το αισθάνεσαι περισσότερο σαν ένα μεγάλο φιλόξενο σπίτι. Εχουμε ένα τεράστιο χρέος ευγνωμοσύνης στους ανθρώπους της περιοχής και της Costa Navarino, για όλα όσα έκαναν προκειμένου να γίνει το Navarino Challenge τόσο επιτυχημένο. Αν θα μπορούσα κλείνοντας να ζητήσω ένα πράγμα, θα είναι περισσότερα παιδιά από τη γύρω περιοχή να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες. Πέρσι είχαμε 1300 παιδιά, φέτος θέλουμε να ξεπεράσουμε τα 1500 και θέλουμε η επόμενη γενιά των Ελλήνων, να αισθάνεται και να ενεργεί διαφορετικά, για την άσκηση, το περιβάλλον και την κοινωνική ευθύνη. Θέλουμε να είμαστε μέρος ανοικοδόμησης μίας καλύτερης Ελλάδας».

O Γιάννης Καποδίστριας, εκπρόσωπος της Sportingbet, επίσημης χορηγού της διοργάνωσης, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούσαμε, ως θεατές, το Navarino Challenge με μεγάλο θαυμασμό. Είναι έτσι μεγάλη μας χαρά που φέτος στηρίζουμε χορηγικά την διοργάνωση αυτή. Φυσικά, θα συμμετάσχουμε ενεργά με την ομάδα μας στα περισσότερα αθλήματα. Επίσης, προσδοκούμε να προσφέρουμε ένα ζεστό καλωσόρισμα και ένα χαρούμενο ξεκίνημα στη διοργάνωση με το γεμάτο εκπλήξεις πάρτυ που διοργανώνουμε στο Costa Navarino για όλους τους συμμετέχοντες, την Παρασκευή το βράδυ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Navarino Challenge 2017».

Η Μαρίνα Παπατσώνη, Marketing & Business Development Director TEMES SA είπε: «Οταν πριν από πέντε χρόνια μιλήσαμε με τον Ακη Τσόλη και τον Peter Poulos για το Navarino Challenge δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάναμε εδώ και το Navarino Challenge έγινε αυτό που είναι. Πάνω απ' όλα είμαστε μία παρέα που περνά καταπληκτικά και μέσα σε αυτή τη διαδικασία που περνάμε καλά, μαθαίνουμε να αγαπάμε και τον αθλητισμό, τη φύση λίγο περισσότερο, την καλή διατροφή και τον εαυτό μας, γιατί στην ουσία μέσα απ' όλα αυτά, μαθαίνουμε να ζούμε καλύτερα».

Επίσημος αερομεταφορέας της διοργάνωσης είναι η Qatar Airways και η Theresa Cissell, Country Manager Greece & Cyprus, είπε: «Είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για μας φέτος στην Qatar Airways, τον επίσημο αερομεταφορέα του Κατάρ γιατί γιορτάζουμε τα 20 χρόνια που πετάμε και φέρνουμε κοντά ανθρώπους από περισσότερους από 150 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Εχουμε βραβευτεί ολλές φορές, αλλά προσφάτως βραβευτήκαμε ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο και ως βραβευμένη εταιρεία θέλουμε να συμμετέχουμε και να βοηθάμε σε εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο. Ως χορηγοί της FIFA και ως χορηγοί σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις όπως το Navarino Challenge, βλέπουμε τις αξίες του αθλητισμού ως βασικό στοιχείο για να φέρνουμε κοντά τον κόσμο, κάτι που αντανακλάται και στο σλόγκαν μας Going Places Together. H χορηγική στρατηγική της Qatar Airways ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική που έχουμε ως χώρα για το σχεδιασμό ανάπτυξης «2030» που επικεντρώνεται γύρω από τους πυλώνες πολιτισμός εκπαίδευση και αθλητισμός και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μαζί με το Navarino Challenge και τους πρεσβευτές του. Θέλω έτσι να ευχηθώ σε όλους καλή τύχη».

Η Πέτρη Λογαρά, Operations Manager της Ford Motor Ελλάς επισήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά η Ford είναι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά χορηγός του Navarino Challenge. Υπάρχει μία ευρεία γκάμα αυτοκινήτων για τις ανάγκες της διοργάνωσης αλλά και τις ανάγκες των αθλητών. Υποστηρίζουμε τη δημιουργία καλύτερου περιβάλλοντος για την αθλητική ανάπτυξη. Στόχος της Ford είναι να κατασκευάζει αυτοκίνητα, αλλά να κατασκευάζει αυτοκίνητα που διευκολύνουν και καλυτερεύουν τη ζωή του οδηγού και τον κάνουν να αισθάνεται ευχαριστημένος. Εύχομαι να το απολαύσετε, καλή επιτυχία σε όλους και σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη».

Το «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την συνδιοργάνωση της Costa Navarino, του The Westin Resort Costa Navarino και της Active Media Group και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και εγγραφές μπείτε στο ακόλουθο link.

 

Τελευταία Νέα