Έφυγε από τη ζωή το «οργισμένο είδωλο»Τζέικ ΛαΜότα (pics & vids)

Gazzetta team
Έφυγε από τη ζωή το «οργισμένο είδωλο»Τζέικ ΛαΜότα (pics & vids)

bet365

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών από πνευμονία πέθανε ο θρυλικός Τζέικ ΛαΜότα, που αποτέλεσε για τον Μάρτιν Σκορσέζε την πηγή έμπνευσης της διάσημης ταινιας, «Οργισμένο Είδωλο».

Παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών από το 1949 ως το 1951, αλλά και περικλείοντας στην ιστορική του διαδρομή προσωπικά δράματα και συγκινήσεις, ο ΛαΜότα έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (19/9). Ο σπουδαίος πυγμάχος ενέπνευσε τον Μάρτιν Σκορσέζε στο αριστούργημά του, «Οργισμένο Είδωλο», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ανήκει στο άτυπο Hall of Fame της μεγάλης οθόνης.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε μέσω facebook από την κόρη του, που έγραψε «Jake LaMotta, 10 Ιουλίου 1922 – 19 Σεπτεμβρίου 2017. Αναπαύσουν εν ειρήνη πατέρα».

Η σύζυγός του, Ντενίζ Μπέικερ, επιβεβαίωσε το ΤΜΖ πως ο ΛαΜότα πέθανε στο νοσοκομείο λόγω πνευμονίας: «Θέλω ο κόσμος να ξέρει, ότι ήταν σπουδαίος, γλυκός, ευαίσθητος, δυνατός και συμπονετικός με σπουδαία αίσθηση του χιούμορ και μάτια που χόρευαν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, η ανιψιά του, Νταϊάν Ραμάλια Μπονίτα, έγραψε μεταξύ άλλων: «Ένας θρύλος έφυγε για τον παράδεισο».

Ο ΛαΜότα αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής μεσαίων βαρών τον Ιούνιο του 1949, νικώντας τον Γάλλο Μαρσέλ Σερντάν στον 10ο γύρο. Μετά από δυο χρόνια ηττήθηκε από τον Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον, τον οποίο αντιμετώπισε συνολικά έξι φορές, σε μια σειρά ιστορικών μονομαχιών, ανάμεσα σε δυο σπουδαίους του αθλήματος και με τον Ρόμπινσον να επικρατεί με συνολικό σκορ 5-1.

Συνολικά σε 13 χρόνια καριέρας, ο ΛαΜότα πάλεψε 106 φορές, κερδίζοντας 83 αναμετρήσεις και μετρώντας άλλες 4 ισοπαλίες και 19 ήττες. Ένας ακόμα λόγος πάντως για να μνημονεύεται είναι το γεγονός πως η εμβληματική του φιγούρα αποτέλεσε έμπνευση για τον Μάρτιν Σκορτσέζε, που δημιούργησε το περίφημο «Οργισμένο Είδωλο».

Ο ΛαΜότα παντρεύτηκε 7 φορές, η πιο πρόσφατη το 2013, και έχει 6 παιδιά. Έχει χάσει τον μεγαλύτερο γιο του το 1998 από καρκίνο, και τον νεότερο τον περασμένο Σεπτέμβριο σε αεροπορικό δυστύχημα.

 

Τελευταία Νέα