Πλευρίτου στο gazzetta.gr: «Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα ζήσω κάτι τέτοιο»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Πλευρίτου στο gazzetta.gr: «Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα ζήσω κάτι τέτοιο»

bet365

Η αρχηγός της Εθνικής Νέων γυναικών, Ελευθερία Πλευρίτου, μίλησε στο gazzetta.gr για τον χρυσό κύκλο που έζησε στα κλιμάκια της Εθνικής, το ασημένιο στον Βόλο και δίνει το στίγμα του «αύριο» με τον Ολυμπιακό.

Η Εθνική Νέων γυναικών πήρε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου απέναντι στην Ρωσία, σ' έναν συγκλονιστικό τελικό.

Μ' αυτήν την τεράστια επιτυχία, η αρχηγός Ελευθερία Πλευρίτου κλείνει έναν «χρυσό» κύκλο στα ηλικιακά τμήματα με το εθνόσημο στο σκουφάκι.

Μιλώντας στο gazzetta.gr κάνει μια σύντομη αναδρομή στις τεράστιες επιτυχίες που γεύτηκε και αφήνει το στίγμα της για το «αύριο». Ένα «αύριο» που θα την βρει να πρωταγωνιστεί στις πισίνες με τον Ολυμπιακό (κάτι που κάνει εδώ και 7 χρόνια) αλλά και στην Εθνική γυναικών, όπου και υπηρετεί από το 2013.

Ενα χρυσό κορίτσι, που κοιτάζει το μέλλον από... χθες κατάματα.

Έκλεισε ένας κύκλος στην Εθνική ύστερα 8 χρόνια. Κάνοντας αναδρομή σ αυτόν ποιες είναι στιγμές που κρατάς;

«Ύστερα από 8 χρόνια γεμάτα με διοργανώσεις ευρωπαϊκού και παγκόσμιου επιπέδου έχω ζήσει τόσα πολλά που με έχουν ωριμάσει σαν αθλήτρια αλλά και παίκτρια.Θα μου μείνει αξέχαστο το πρώτο μου ευρωπαϊκό νεανίδων το 2010 στην Ουκρανία με το οποίο ξεκίνησε αυτός ο υπέροχος κύκλος. Χωρίς αμφιβολία το τελευταίο μου παγκόσμιο νέων γυναικών (2017) που τελείωσε μόλις χθες και συνοδεύτηκε με μια δεύτερη θέση στον κόσμο. Αλλά και οι διοργανώσεις μέσα στα 8 αυτά χρόνια που συνδυάστηκαν με μετάλλια και ωραίες στιγμές».

Όταν ξεκίνησες να είσαι μέλος των ηλικιακών τμημάτων περίμενες να κλείσεις την παρουσία σου σ' αυτόν όντας αρχηγός σε μια τόσο σπουδαία επιτυχία;

«Το 2010 που κλήθηκα στην προετοιμασία της Εθνικής μόλις είχα γίνει 13 χρόνων και δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι μπορεί,στη συνέχεια,να συμβεί κάτι τέτοιο. Ούτε για τις επιτυχίες, ούτε για την όλη πορεία της ομάδας σε κάθε πρωταθλήματα που αντιμετωπίζαμε κάθε καλοκαίρι».

Στόχος σου πλέον να γίνεις μέλος και την Εθνικής έχοντας στο πλευρό σου και τις συμπαίκτριες που έχεις στον Ολυμπιακό;

Στην εθνική γυναικών παίζω από το 2013 και έχω ως συμπαίκτριες κάποιες από τις κοπέλες που παίζουμε μαζί στον Ολυμπιακό

Ξεκινάει η προετοιμασία του Ολυμπιακού. Εσύ θα είσαι για 7η χρονιά στην ομάδα, αν και είσαι τόσο μικρή. Πως είναι να είσαι σε μια ομάδα που κάθε χρόνο κατακτά τίτλους σε Ελλάδα αλλά πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη;

«Φέτος ξεκινά η 7η χρόνια που παίζω μαζί με τις αδερφές μου στον Ολυμπιακό, στον καλύτερο πολυ-αθλητικό σύλλογο τις Ευρώπης. Οι στόχοι αυτής της ομάδας είναι κάθε χρόνο υψηλοί και αυτό σε βοηθά και στη καλύτερη εξέλιξη σου ως αθλήτρια. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Ελλάδας και 3 Ευρωπαϊκά κύπελλα».

Αν κι ακόμη είσαι πολύ μικρή πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια; ποια είναι τα όνειρα σου;

«Σίγουρα θα συνεχίσω το Πόλο σε υψηλό επίπεδο με στόχο να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες. Επίσης να έχω πάρει το πτυχίο μου που έχω αφήσει σε δεύτερη μοίρα λόγω εκτεταμένων υποχρεώσεων με την ομάδα μου αλλά και την εθνική ομάδα . Αφού τελειώσει ο κύκλος μου σαν αθλήτρια φαντάζομαι τον εαυτό στον χώρο αλλά σε διαφορετικό πόστο».

 

Τελευταία Νέα