Θέτει νέους στόχους ο Καλάκος για τη νέα χρονιά

Gazzetta team
Θέτει νέους στόχους ο Καλάκος για τη νέα χρονιά

bet365

Ο Θάνος Καλάκος ήταν ένα από τα πρόσωπα του 2017 καθώς μέσα από τις εμφανίσεις του κατάφερε να πετύχει μια σειρά από σπουδαία επιτεύγματα και να τραβήξει την προσοχή πάνω του.

Ο 19χρονος αθλητής ολοκλήρωσε την παρουσία του στην κατηγορία των Εφήβων με τον καλύτερο τρόπο, αφού εκτός από τα δύο πανελλήνια ρεκόρ, κατάφερε να τερματίσει έβδομος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Γκροσέτο - μεγαλύτερη διάκριση Έλληνα στην απόσταση - και να γίνει ο πρώτος έφηβος που κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 800 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ.

Με οδηγό τις παραπάνω διακρίσεις ο νεαρός ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία του για το 2018 θέτοντας ακόμη υψηλότερους στόχους.

Η κατηγορία των Ανδρών όχι μόνο δεν τον φοβίζει, αλλά τον προκαλεί, αφού ήδη στο μυαλό του είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

"Βασικός στόχος για το 2018 είναι να κυνηγήσω το όριο για το Βερολίνο. Μου αρέσει να θέτω υψηλούς στόχους.

Σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρει να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ κι αν είναι δυνατόν να κυμανθώ σε επιδόσεις, που θα με στείλουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ. Παράλληλα με τα 800 μ., θα επιδιώξω να βελτιώσω τις επιδόσεις μου και στα 1.500 μέτρα", είπε ο αθλητής που γυμνάζεται με τους Μανώλη Χάντζο και Γιάννη Περήφανο.

Ο αθλητής αναφέρθηκε και στην σεζόν που πέρασε, που ήταν η τελευταία του στην κατηγορία Κ20. "Ήταν μία δύσκολη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας δούλεψα σκληρά με τους προπονητές μου, προκειμένου να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε κάποια πράγματα δικαιωθήκαμε, κάποια άλλα δεν μας πήγαν όσο καλά θα θέλαμε.

Ωστόσο η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Κρατάω όλες τις στιγμές και τις εμπειρίες και συνεχίζω. Θέλω να είμαι αθλητής με διάρκεια, αυτός είναι ο στόχος μου και πάνω σε αυτό δουλεύω", είπε.

Ο Καλάκος βρέθηκε για μία εβδομάδα στο Καρπενήσι όπου πραγματοποίησε προετοιμασία μαζί με τους συναθλητές του στο ΓΣ Γλυφάδας.

Ο νεαρός στη διάρκεια του ημιτελικού των 800 μ. στο Γκροσέτο σημείωσε 1.48.59, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων. Νωρίτερα στη σεζόν είχε πετύχει στην ίδια απόσταση 1.48.70, επίσης πανελλήνιο ρεκόρ.

 

Τελευταία Νέα