H αποκαθήλωση των Τζαμαϊκανών στα σπριντ...

Gazzetta team
H αποκαθήλωση των Τζαμαϊκανών στα σπριντ...

bet365

Ο Περικλής Ιακωβάκης σχολιάζει στο gazzetta.gr τους αποψινούς τελικούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, αλλά και την αποκαθήλωση των Τζαμαϊκανών στα σπριντ...

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της Δευτέρας:

20:30 200μ Ανδρών προκριματικός. Προκρίνονται οι 3 πρώτοι από τις 7 σειρές και οι 3 γρηγορότεροι χρόνοι. Έχουμε ελληνική συμμετοχή με τον Λυκούργο Τσάκωνα που θα αγωνιστεί στην 6η σειρά. Έχει την τέταρτη φετινή επίδοση με 20:33 και θα περάσει στους ημιτελικούς. Κυριότερος αντίπαλος για τον Τσάκωνα στη σειρά του οι Sombine RSA 19:95 και Hughes GBR. Δίνουμε προσοχή στους δύο 400ρηδες που πάνε για το ντάμπλ Van Niekerk RSA 19:84 SB και Makwala BOT 19:77 SB που σήμερα στο ρεπό τους, πριν τον τελικό των 400μ θα κάνουν ένα “άνοιγμα” στα 200μ! Άλλοι αξιόλογοι σπρίντερ ο Blake JAM 19:97 SB, Webb USA 20:09, Guliev TUR 20:08 Weir JAM 20:18 SB.

20:35 Προκριματικός Άλμα Τριπλούν Ανδρών. Το όριο πρόκρισης είναι τα 17.00μ ή οι καλύτερες 12 επιδόσεις και το αγώνισμα θα γίνει σε 2 γκρουπ. Στο δεύτερο γκρουπ ο Δημήτρης Τσιάμης 16:87 SB θα κυνηγήσει ένα καλό άλμα που θα του δώσει ελπίδες για πρόκριση. Λογικά η πρόκριση θα πάει λίγο κάτω από τα 17μ. Αξίζει να παρακολουθήσουμε τους Taylor USA, Copello AZE, Benard USA, Diaz CUB, Claye USA, Hess GER και Pontvianne FRA. Καλή επιτυχία στον Δημήτρη.

21:00 Σφυροβολία Γυναικών Τελικός. Τα φαβορί είναι οι Wlodarczyk POL, Zeng Wang CHN, Kopron POL, Malysik BLR και η εντός έδρας αγωνιζόμενη Hitchon GBR. Θα κερδίσει η Wlodarczyk POL που είναι πολύ καλύτερη.

21:30 400μ ΕΜΠ Γυναικών Προκριματικά. 5 σειρές θα γίνουν. Προσέχουμε τις Muhammad USA, Hejnova CZE, Little USA, Carter USA, Doyle GBR και Petersen DEN

22:20 400μ ΕΜΠ Ανδρών Ημιτελικά. 3 σειρές στο σύνολο με πρόκριση για τους 2 πρώτους και τους 2 ακόμα γρηγορότερους χρόνους. Στην πρώτη σειρά μάχη ανάμεσα σε Clement USA και Warholm NOR. Λογικά θα πάνε γρήγορα, κάτω από 48:7. Στην δεύτερη σειρά ο TJ Holmes USA με τον Hann FRA. Τέλος στη τρίτη σειρά εύκολα θα κερδίσει ο Copello TUR.

22:25 Τριπλούν Γυναικών Τελικός. Δεν τα κατάφερε η Παπαχρήστου στον προκριματικό. Όλη η προσοχή μας στην μάχη ανάμεσα σε Ibarguen COL, Rojas VEN και την Rypakova KAZ. Θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας γιατί οι δύο πρώτες είναι ισάξιες!

22:55 400μ Γυναικών Ημιτελικός . 3 σειρές στο σύνολο με πρόκριση για τις 2 πρώτες και τις 2 ακόμα γρηγορότερες. Στην πρώτη σειρά εύκολα η Miller BAH θα κερδίσει και η Hayes USA θα ακολουθήσει. Στην δεύτερη σειρά η Felix USA με την Jackson JAM. Τέλος στη τρίτη σειρά προσέχουμε τις Francis USA και Gordon JAM.

23:30 110μ ΕΜΠ Ανδρών Τελικός. Ώρα τελικού για τα “ψηλά” εμπόδια! Είναι πολύ ανοικτή η κούρσα. Το μεγάλο φαβορί ο McLeod JAM δε δείχνει τόσο καλός, όσο στην αρχή της χρονιάς. Παρόλα αυτά πάει για το χρυσό. Μιλάμε για εμπόδια όμως οπότε κανείς δεν ξέρει. Πολύ καλοί χθες στα ημιτελικά οι Baji HUN και Darien FRA. Για βάθρο πάνε επίσης οι Ortega ESP και Merritt USA που πριν δύο χρόνια είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού!

23:50 1500μ Γυναικών Τελικός . Άλλος ένας μεγάλος τελικός. Μετά από τις κούρσες που έγιναν, είδα πολύ δυνατές τις Semenia RSA, Kipyegon KEN, Muir GBR που θα έχει όλο το στάδιο δίπλα της , Hassan NED και Bahta SWE. Θα αλλάξει η φόρμα της Dibaba ETH που πέρασε με χρόνο; Το βράδυ η απάντηση.

Με ρωτάτε αρκετοί για την αποκαθήλωση των Τζαμαϊκανών στα σπριντ. Αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα. Θα σας θυμήσω πως για σχεδόν 10 χρόνια ήταν κυρίαρχοι σε άνδρες και γυναίκες. Τις «φουρνιές» των μεγάλων αθλητών δεν τις βγάζεις κατά παραγγελία. Στην Τζαμάικα βγήκαν μεγάλοι σπρίντερ γιατί είχε γίνει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων το 2002. Εκείνη η γενιά πιτσιρικάδων έδωσε ώθηση στα σπριντ και με πρόγραμμα, ταλέντο, προπόνηση και λίγη τύχη βγήκαν οι μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες. Ο κύκλος αυτός έκλεισε και κάποιοι άλλοι αθλητές θα περάσουν στην κορυφή. Ο Παγκόσμιος στίβος αλλάζει, πολλά διαφορετικά projects «τρέχουν» αυτή την στιγμή και θα δούμε προς τα που θα στρίψει η IAAF το «καράβι». Περισσότερα τις επόμενες μέρες!

Για ότι απορίες ή ερωτήσεις που μπορεί να έχετε στείλτε μου στο twitter @periakovakis βάζοντας το hashtag #askperiakovakis και τα #London2017 #IAAFWorlds. Θα προσπαθήσω να σας λύσω απορίες και να βοηθήσω να παρακολουθήσετε καλύτερα το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

Η στήλη είναι μια χορηγία της UnderArmourGR.
Για ότι απορίες ή ερωτήσεις που μπορεί να έχετε στείλτε μου στο twitter @periakovakis βάζοντας το hashtag #askperiakovakis και τα #London2017 #IAAFWorlds. Θα προσπαθήσω να σας λύσω απορίες και να βοηθήσω να παρακολουθήσετε καλύτερα το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.
Η στήλη είναι μια χορηγία της UnderArmourGR.
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα