Ο Φιλιππίδης ζητάει αποζημίωση από το ΟΑΚΑ!

Ο Φιλιππίδης ζητάει αποζημίωση από το ΟΑΚΑ!

Ο Φιλιππίδης ζητάει αποζημίωση από το ΟΑΚΑ!

Αγωγή της πλευράς Φιλιππίδη κατά της διοίκησης του ΟΑΚΑ για έναν τραυματισμό που είχε ο αθλητής, αξιώνοντας ένα ποσό που ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ!

Αποζημίωση ύψους 538.000 ευρώ ζητάει με αγωγή που κατέθεσε, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Βασίλη Χειρδάρη, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του εξαιτίας μίας λακκούβας στον χώρο της προπόνησης του με αποτέλεσμα να μείνει εκτός σημαντικών αγώνων. Ο πρωταθλητής επισημαίνει στην αγωγή του ότι η προετοιμασία του αφορούσε την συμμετοχή του στην διοργάνωση του Diamond League.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή: «Η προετοιμασία για το άθλημά γίνεται αποκλειστικά και μόνον στο ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης»), που ανήκει στον εναγόμενο (σ.σ. στο ΟΑΚΑ), το οποίο είναι το μοναδικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο δύναται να προπονηθεί αθλητής των δικών μου δυνατοτήτων. Συγκεκριμένα η προπόνηση διεξάγεται μόνον σε ένα χώρο του ΟΑΚΑ και δη στο κλειστό βοηθητικό στάδιο, παρότι στο εξωτερικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχουν οι διάδρομοι και οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ, το ταρτάν όμως (του εξωτερικού σταδίου) έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιώ τις προπονήσεις μου αποκλειστικά στο κλειστό βοηθητικό στάδιο. Στο κλειστό δε βοηθητικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχει ένας και μοναδικός διάδρομος για το άλμα επί κοντώ. Το ταρτάν στο τέλος του διαδρόμου αυτού πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν».
 
Ο τραυματισμός έγινε στις 19 Ιουνίου 2017, την στιγμή, που όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής «επιχειρούσα κατά την διάρκεια της προπόνησής μου, το τελευταίο βήμα πριν το άλμα». Τότε «εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα, μήκους πενήντα εκατοστών, βάθους τριών εκατοστών και πλάτους δεκαπέντε εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος».
 
Στο κείμενο αναφέρεται στις προσπάθειες που είχε κάνει μαζί με τον προπονητή του για την επίλυση του προβλήματος ωστόσο τονίζει πως :«παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συνεχείς οχλήσεις εμένα και του προπονητή μου για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος, και την ενημέρωση αυτών ακόμα και για την ανωτέρω προσφορά της παραπάνω εταιρίας, η διοίκηση τουεναγομένου συνέχισε να αδιαφορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε την λακκούβα. Αντίθετα, απέρριψε και την σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών». Σημειώνεται πως το θέμα του τραυματισμού του Κώστα Φιλιππίδη εκτός από τα media έφτασε μέχρι και στη Βουλή!

Best of internet