H Moυγουρούθα σήκωσε το 2ο της γκραν σλαμ στο Γουίμπλεντον (pics, vid)

H Moυγουρούθα σήκωσε το 2ο της γκραν σλαμ στο Γουίμπλεντον (pics, vid)

bet365

H Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο της σε γκραν σλαμ στο All England Club επικρατώντας 7-5, 6-0 της θρυλικής, Βίνους Γουίλιαμς.

Στο πρώτο σετ η Αμερικανίδα προέβαλε ισχυρές αντιστάσεις και έπαιξε στα ίσα την Ισπανίδα, όμως όλα άλλαξαν άρδην στο δεύτερο σετ, με την Μουγουρούθα να κυριαρχεί κατά κράτος κατακτώντας τη νίκη σε 1 ώρα και 17 λεπτά.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος σε γκραν σλαμ για την 23χρονη, η οποία πέρυσι είχε αναδειχθεί νικήτρια στο Ρολάν Γκαρός.

Η νίκη της Γκαρμπίνιε έρχεται στη δεύτερη παρουσία της στον τελικό του Γουίμπλεντον, έπειτα από το 2015, όταν είχε γνωρίσει την ήττα από την Σερίνα Γουίλιαμς.

Έτσι, έγινε μόλις η δεύτερη Ισπανίδα που σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο στο Λονδίνο μετά την προπονήτρια της Κοντσίτα Μαρτίνεθ το 1994.

Η Μουγουρούθα είπε αμέσως μετά την κατάκτηση του Rosewater Dish: «Μεγάλωσα παρακολουθώντας την Βίνους να αγωνίζεται στο Γουίμπλεντον. Ήταν απίθανο που είχα την ευκαιρία να παίξω εδώ εναντίον της.

Είμαι νευρική γιατί ήταν όνειρο να βρεθώ εδώ. Ήταν ένας δύσκολος τελικός και οι δύο είχαμε τις ευκαιρίες μας. Το μήνυμα που στέλνω στο επιτελείο μου... το κρατώ στα χέρια μου (σ.σ. το τρόπαιο).

Όταν έχασα πριν από 2 χρόνια από την Σερίνα, η προπονήτρια μου μου είπε, «Κάποια μέρα θα κερδίσεις» και να μαι δύο χρόνια μετά».

Aυτός ήταν ο 4ος τίτλος (σε 7 τελικούς) στην καριέρα της Μουγουρούθα και από Δευτέρα θα επιστρέψει στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σε ότι αφορά στην κάτοχο 5 τίτλων στο Γουίμπλεντον, Βίνους Γουίλιαμς έγινε η γηραιότερη τενίστρια που αγωνίστηκε στον τελικό του θεσμού από το 1994, έχοντας παρουσία σε 16 τελικούς γκραν σλαμ, από τους οποίους έχει αναδειχθεί νικήτρια στους 7. Κατάφερε δε να προκριθεί σε δύο τελικούς γκραν σλαμ τη φετινή χρονιά, με την πορεία της να επιβραβεύεται με την επιστροφή της στο Νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Τελευταία Νέα