Δεν πέρασε στη σφύρα, πέρασε όμως στην σφαίρα τελικό η Σκαρβέλη

Gazzetta team
Δεν πέρασε στη σφύρα, πέρασε όμως στην σφαίρα τελικό η Σκαρβέλη

bet365

Αυτό που δεν κατάφερε η Σταματία Σκαρβέλη να πετύχει στον προκριματικό της σφυροβολίας, το πέτυχε και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία στον προκριματικό της σφαιροβολίας.

Η 23χρονη αγωνίστηκε στο β΄ προκριματικό γκρουπ και με μια βολή στα 15,79 μ. πήρε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό. Η αθλήτρια προέρχεται από καλές εμφανίσεις στη σεζόν, αφού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με 16,76 μ., ενώ πήγε αρκετά καλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων, όπου σημείωσε 16,42 μέτρα.

Δεκατρείς αθλήτριες θα πάρουν μέρος στον αυριανό τελικό, αφού τόσες κατάφεραν να σημειώσουν βολή καλύτερη από το όριο των 14,90 μέτρα. Καλύτερη όλων ήταν η Τουρκάλα Εμέλ Ντερελί, που έστειλε τη σφαίρα στα 17,08 μ., η μοναδική από τις μετέχουσες, που πέρασε τα 17,00 μέτρα. Η αθλήτρια με το καλύτερο ατομικό ρεκόρ από φέτος (18,16 μ.), η Φάνι Ρος ήταν νικήτρια στο γκρουπ της Σκαρέλη με 16,38 μέτρα.

Στην πρώτη προκριματική σειρά των 400 μ. έτρεξε η Δέσποινα Μουρτά και κατέλαβε την έκτη θέση με 54.01, επίδοση που της έδωσε την 17η θέση στο σύνολο. Η Μουρτά έτρεξε αρκετά κοντά στο φετινό της 53.79, ωστόσο το επίπεδο του αγωνίσματος ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

 

Τελευταία Νέα