Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Corfu Challenge

Gazzetta team
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Corfu Challenge

bet365

Με μεγάλη επιτυχία και μια λαμπρή τελετή απονομής ολοκληρώθηκε το Σάββατο 8 Ιουλίου το πρώτο Corfu Challenge στην Κέρκυρα, με Οfficial Timepiece την Rolex.

Τα άκρως εντυπωσιακά σκάφη Maxi72 που συμμετείχαν σε επίσημο αγώνα για πρώτη φορά σε Ελληνικά νερά ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους με ακόμη μια ιστιοδρομία συμπληρώνοντας 5 ημέρες έντονης αγωνιστικής δράσης στο νησί των Φαιάκων.

Στο αγωνιστικό μέρος έγιναν φοβερές μονομαχίες μεταξύ των σκαφών και των έμπειρων ιστιοπλόων αλλά τελικά η κατάσταση στην κορυφή δεν άλλαξε. Έτσι, το Corfu Challenge του 2017 έκλεισε με πολύ θεαματικό τρόπο και μεγάλο νικητή το σκάφος PROTEUS του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Γεώργιου Σακελλάρη. Η τελική κατάταξη είναι: Proteus, Momo, Bella mente, Cannonball και Evniki.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας. Περίτεχνα σχεδιασμένα έπαθλα αλλά και εκλεπτυσμένα δώρα που εκφράζουν τις αξίες του αγώνα, τελειότητα, υψηλή αισθητική, και αρτιότητα, περίμεναν τους νικητές.

Για πρώτη φορά δόθηκε στην κλάση Maxi 72 κύπελλο εις μνήμη του παγκοσμίου φήμης Έλληνα ιστιοπλόου ανοικτής θάλασσας Γεώργιου Κουμάνταρου.

Όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν ενθουσιασμένοι από το νησί εκφράζοντας την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην Κέρκυρα το συντομότερο και το Corfu Challenge να συνεχίσει να διοργανώνεται και τα επόμενα χρόνια στο νησί των Φαιάκων.

Το Corfu Challenge διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών σε συνεργασία με την Κλάση MAXI 72, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Κέρκυρας. Μέγας Χορηγός ως Official Timepiece είναι η Rolex που με υπερηφάνεια στηρίζει τον αγώνα, με την πεποίθηση ότι η διοργάνωση αυτή θα φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο αγώνων ιστιοπλοΐας κορυφαίων κλάσεων.

Για φωτογραφίες, αποτελέσματα και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.corfuchallenge.com

 

Τελευταία Νέα