«Χρυσή» και «ασημένια» η Σκαρβέλη!

«Χρυσή» και «ασημένια» η Σκαρβέλη!

bet365

Η Σταματία Σκαρβέλη φεύγει με δύο μετάλλια από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία πραγματοποιώντας ατομικό και το ασημένιο στην σφυροβολία.

Η Σκαρβέλη, πήρε τη δεύτερη θέση στη σφυροβολία με μόλις δύο βολές επιβεβαιώνοντας παράλληλα το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπίντγκος και στη συνέχεια αποχώρησε από το γήπεδο «Λαδόπουλου», όπου διεξήχθη το αγώνισμα για να δώσει το «παρών» στο Παμπελοποννησιακό και τον αγώνα της σφαιροβολίας.

Εκεί με βολή στα 16,76μ. στην τελευταία προσπάθεια «έκλεψε» το χρυσό μετάλλιο από την Ευαγγελία Σοφάνη, η οποία έμεινε στη δεύτερη θέση με 16,09μ. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ευαγγελία Γερομαρκάκη με βολή στα 14,01.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην σφυροβολία αναδείχθηκε η Ηλιάνα Κοροσίδου. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων του 2014 έστειλε τη σφύρα στα 64,65μ. Η Σκαρβέλη σφράγισε το ασημένιο με βολή στα 62,91μ. και το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Κατερίνα Βαμβουνάκη με 59,48.

«Νιώθω χαρούμενη και κουρασμένη. Έκανα για ένα εκατοστό ατομικό ρεκόρ, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων στο Λιλ θα μείνω στην Ελλάδα έως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ. Πλέον νιώθω να έχω απελευθερωθεί και πιστεύω πως μπορώ να κυνηγήσω τα 17 μέτρα», δήλωσε η Σκαρβέλη.

Από την πλευρά της η Ηλιάνα Κοροσίδου σημείωσε: «Μπήκα στον αγώνα και ήξερα πως ήμουν καλά και ήθελα μια μεγάλη βολή. Τα 65,00 δεν είναι αυτό που θα ήθελα, νομίζω πως ακόμη κι αν σηκωθώ από το κρεβάτι και πάω να κάνω βολές θα θα ρίξω αυτά τα μέτρα.

Ακόμη δεν έχουν έρθει οι επιδόσεις που μπορώ, θέλω βολές πάνω από τα 66,00 μ., τώρα έχω την ευκαιρία στο Λιλ. Με βοηθάει πολύ η παρουσία τη Σταματίας, καθώς πλέον σκέφτομαι ότι υπάρχει μια ακόμη αθλήτρια που μπορεί να ρίξει καλά και αυτό με βοηθάει»

Νταμπλ η Κεραμιδά

Η Γρηγορία Κεραμιδά διπλασίασε τα μετάλλια της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η δρομέας της Βάρης έπειτα από τη νίκη στα 100 μ., επικράτησε και στα 200 μ. με 23.16 (0,8) και έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αφού φλέρταρε με την κατάκτηση του ορίου για το Παγκόσμιο του Λονδίνου (23.10). Δεύτερη με 24.19 ήταν η Κορίνα Πολίτη και τρίτη η Ελπίδα Καρκαλάτου με 24.27.

«Δεν μπορώ να πω τίποτα για την κούρσα γιατί περίμενα να πιάσω το όριο, όμως ο άνεμος δεν μου το επέτρεψε. Όμως κάνοντας τον απολογισμό των δύο ημερών δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένη.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των ομάδων θα αγωνιστώ στα 100μ. και στη συνέχεια δώσω το «παρών» σε μία σειρά αγώνων στο εξωτερικό με στόχο το όριο στα 200 μ. για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, αφού πιστεύω ότι είμαι κοντά», δήλωσε η Γρηγορία Κεραμιδά.

Διατήρησε τα σκήπτρα του ο Νάκος

Ο Κώστας διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στα 400 μ. εμπ. σε 52.01, αφήνοντας δεύτερο τον Κωνσταντίνο Κωνσταντή, ο οποίος έκανε δυνατό φίνις και τερμάτισε σε 52.98, ενώ ο Κυριάκος Σκάρας τρίτος με 53.37.

Ήθελε παραπάνω η Αλεξούλη

Η Λίλη Αλεξούλη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άλμα εις μήκος αφήνοντας στη δεύτερη θέση την περσινή πρωταθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου.

Η κόρη του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Λάρισας, προσγειώθηκε στα 6,44 μ. (2,5), ενώ με κανονικές συνθήκες προσγειώθηκε στα 6,16 μ. (1,7), με την Παπαχρήστου να κάνει άλμα στα 6,29 μ. (3,2).

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ανδριάνα Γράβαλου με 6,17 μέτρα. Η νεάνιδα Χριστιάνα Μάρκου, η οποία φάνηκε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με άλμα στα 6,06 μ. με ευνοϊκό όμως άνεμο (2,7), κατέλαβε την πέμπτη θέση και συνεχίζει να κυνηγά το όριο (6,10 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

«Δεν μου πάει ο αγώνας όταν έχει άνεμο. Έκανα πολλά λάθη και έβγαινα πολύ μπροστά. Δεν είναι στο μυαλό μου το όριo. Φαίνεται ωστόσο πως υπάρχει πρόβλημα και κάτι δεν πάει καλά στους αγώνες.

Είναι κάτι που πρέπει να το βρούμε. Ελπίζω την ερχόμενη εβδομάδα να παρουσιάσω καλύτερη εικόνα και από εκεί και έπειτα θα συνεχίσω τους αγώνες μου και θα παλέψω για κάτι καλύτερο», δήλωσε η Λίλη Αλεξούλη.

Μέτρια η κούρσα των εμποδίων

Στα 400μ. με εμπόδια γυναικών πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Κατερίνα Δαλάκα με 59,47. Η αθλήτρια του ΓΣ Νεάπολης Χαλκίδας έκανε κάποια τεχνικά λάθη, επηρεασμένη από τον δυνατό άνεμο. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Μαρία Λιτσένη με 59,91, η οποία πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ την τρίτη θέση πήρε η Ελπίδα Τόκα με 59,97.

Η Κατερίνα Δαλάκα δεν έκρυψε την απογοήτευση της για την εμφάνιση που έκανε: «Είμαι λίγο απογοητευμένη με την εμφάνιση μου. Είμαι καλά, έχω δυνάμεις,όμως, κάνω πολλά λάθη στα τελευταία εμπόδια και αυτό μου στοιχίζει. Στο διασυλλογικό έκανα 57.97 και σήμερα έτρεξα πολύ μέτρια. Τώρα θα πέσω στα βαθιά στη Λιλ και από εκεί και πέρα θα συνεχίσω τόσο με τα 200 μ. όσο και με τα εμπόδια».

Παρθενική νίκη για Καλάκο στα 800μ.

Ο 19χρονος Θάνος Καλάκος ήταν ο νικητής στα 800μ. ανδρών, κατακτώντας το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών και επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το μέλλον του ανήκει. Ο αθλητής των Μανώλη Χάντζου και Γιάννη Περήφανου διένυσε την απόσταση σε 1.52.40, σε μια κούρσα, που εξασφάλισε από νωρίς την πρωτοπορία χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα για να την διατηρήσει.

Ο Ανδρέας Δημητράκης έμεινε πίσω και δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά στα τελευταία μέτρα τερματίζοντας δεύτερη με 1.52.88. Τρίτος με 1.53.02 ήταν ο Χρήστος Κοτίτσας.

Ο Θάνος Καλάκος δήλωσε έπειτα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα ο πρώτος έφηβος που νικά στα 800 μ. σε πρωτάθλημα Ανδρών. Ηταν μια κούρσα τακτικής, με στόχο τη νίκη. Είμαι χαρούμενος που πήγαν όλα καλά και πέτυχα το στόχο μου. Τώρα θα αγωνιστώ στη Λιλ κι έπειτα ίσως κάνω 1.500 μ. στο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Κατερίνη. Ο μεγάλος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20».

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών τη νίκη κατέκτησε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου με 2.08.11 και κόντρα άνεμο, μπροστά από τη νικήτρια των 1.500μ. Ανθή Κυριακοπούλου, που σημείωσε 2.10.89 και την Ελένη Λευκοπούλου, που σημείωσε 2.11.85.

Το πρώτο του χρυσό ο Θανόπουλος στη δισκοβολία

Ο Ιάσων Θανόπουλος κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην δισκοβολία, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ με βολή στα 56,01μ., στην 5η του βολή, με την οποία ολοκλήρωσε και τον αγώνα του.

Ο 23χρονος είχε ξεπεράσει τον εαυτό του και στη δεύτερη προσπάθεια, με 55,08 μ. Δεύτερος με 55,85 μ. ήταν ο Κυριάκος Ζώτος, ο οποίος έπειτα από την νίκη που πέτυχε την πρώτη ημέρα των αγώνων στη σφαιροβολία έδειξε πως είναι καλά και στη δισκοβολία. Ο Δημήτρης Δελής ήταν τρίτος με 54,34 μέτρα.

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί έκανα ατομικό ρεκόρ, με βοήθησε ο συναγωνισμός με τον Κυριάκο Ζώτο, καθώς μέσα από αυτόν κατάφερα να κυνηγήσω καλές βολές. Είμαι χαρούμενος, που θα είμαι στην εθνική ομάδα», δήλωσε ο πρωταθλητής Ελλάδας, Ιάσων Θανόπουλος.

Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα του Τεσσαρομάτη!

Ο Γιώργος Τεσσαρομάτης αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής Ελλάδας ανδρών με άλμα στα 2,15 μ.. Το φαβορί για τη νίκη στον αγώνα του ύψους, ο Αντώνης Μέρλος έμεινε στη δεύτερη θέση με 2,12 μέτρα.

Ο 22χρονος αθλητής του ΟΦΚΑ Σερρών δοκίμασε δύο φορές στα 2,15 μ., ενώ έκανε κι ένα καλό αλλά άκυρο άλμα στα 2,18 μέτρα, προκειμένου να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Χαλιμουρδάς με 2,03μ.

Άτυχος ο Μπατζάβαλης

Απογοητευμένος παρά τη νίκη του στον ακοντισμό ήταν ο Πάρις Μπατζάβαλης, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 4η προσπάθεια αφού ένιωσε ενοχλήσεις στο χέρι και επέλεξε να κάνει μόλις τρεις βολές.

Ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή έστειλε το ακόντιο στα 76,27 μ. με την πρώτη προσπάθεια. Δεύτερος με 66,19 μ. ήταν ο Νίκος Ευθαλιάδης και τρίτος με 65,88 μ. ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, αδελφός της Χρυσούλας Αναγνωστοπούλου.

Ο Μπατζάβαλης εμφανώς στεναχωρημένος είπε: «Οι συνθήκες δεν ήταν καλές, αφού είχε αντίθετο άνεμο 4 μέτρα. Βρίσκομαι ένα μέτρο πίσω από το όριο και στο τέλος δεν θα θα καταφέρω να το πιάσω. Είχα ενόχληση στο χέρι και γι΄αυτό επέλεξα να μην κάνω τις τρεις τελευταίες βολές.

Δεν μπορώ να πω πόσο σοβαρός μπορεί να είναι ο τραυματισμός, γιατί μπορεί να νομίζεις ότι όλα είναι καλά και να έχουν κόψει όλα. Θα πρέπει να περιμένω να κάνω εξετάσεις».

Άνετα τη νίκη ο Γκελαούζος

Ο Κώστας Γκελαούζος είναι πρωταθλητής Ελλάδας στα 5.000 μ. με 14.33.00, μπροστά από τον Μάρκο Γκούρλια, που τερμάτισε σε 14.35.53 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο Δήμος Μαγγίνας ήταν τρίτος με 14.36.64.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ράνια Ρεμπούλη έτρεξε στην ουσία χωρίς ανταγωνισμό και τερμάτισε σε 16.54.28, με την Αναταστασία Καρακατσάνη να εγκαταλείπει την κούρσα. Τη δεύτρη θέση κατέλαβε με 17.29.03 ήταν η Ειρήνη - Ρία Μιχαλά και τρίτη η Ισαβέλα Κοτσαχείλη με 17.39.08.

Νεάπολη Χαλκίδας και ΓΣ Τρικάλων πρωταθλητές στις σκυτάλες

Τουλούμης, Νάκος, Λαγός και Σουλιώτης αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στην σκυταλοδρομία 4x400μ. Η ομάδα του ΓΣ Τρικάλων τερμάτισε σε 3:16.82 αφήνοντας στη δεύτερη θέση την ομάδα του ΓΣ Ηλιούπολης και τρίτο τον Ολυμπιακό.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών τη νίκη πανηγύρισε ο ΓΣ Νεάπολης Χαλκίδας με τις Θεοδώρου, Καραμπέτσου, Δαλάκα και Γεράση να τερματίζουν σε 3:47.12. Ακολούθησε η ομάδα του ΓΣ Γλυφάδας με 3:47.63 και τρίτη την ομάδα του ΓΣ Κηφισιάς με 3:54.76.

 

Τελευταία Νέα