Αegean Pro Am: Το τουρνουά γκολφ που διαφημίζει την Ελλάδα! (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Αegean Pro Am: Το τουρνουά γκολφ που διαφημίζει την Ελλάδα! (pics)

bet365

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το διεθνές τουρνουά γκολφ Aegean Airlines Pro Am που συγκέντρωσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και διαφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό!

Το gazzetta.gr ταξίδεψε στη Μεσσηνία, έζησε από κοντά το διεθνές τουρνουά που έγινε για 12η φορά και συνειδητοποίησε γιατί αποτελεί σταθμό, όχι μόνο για τα δεδομένα του γκολφ στη χώρα μας, αλλά και για το διεθνή χώρο!

Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνεται από την Aegean Airlines, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της ποιότητας του τουρισμού, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην καθιέρωση ενός αθλητικού γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας, σε συνεργασία με την PGA Europe, δηλαδή την Ενωση Επαγγελματιών Παικτών της Ευρώπης.

Οι λόγοι που το Aegean Pro- Am διαφημίζει διεθνώς τη χώρα μας, είναι οι εξής:

Το Aegean Pro-Am διεξήχθη στα δύο υπέροχα γήπεδα γκολφ 18 οπών της Costa Navarino, στη Μεσσηνία, στο «The Dunes Course» και «The Bay Course». Και τα δύο είναι πανέμορφα, προσφέρουν μεγάλη ποικιλία στους παίκτες, βρίσκονται δίπλα από τη θάλασσα, με θέα τον κόλπο του Ναυαρίνου και το νησάκι Σφακτηρία! Οσοι τα έχουν δει και έχουν αγωνιστεί σε αυτά, μιλάνε για δύο από τα ωραιότερα γήπεδα γκολφ στον κόσμο

Στο τουρνουά μετέχουν μερικοί από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, αλλά και η αφρόκρεμα του ελληνικού γκολφ. Μεταξύ των 240 παικτών είναι και αρκετές γυναίκες, σπάζοντας έτσι το ταμπού ότι το γκολφ είναι ανδρικό άθλημα...

Το Aegean Pro-Am συγκέντρωσε και αρκετούς αστέρες από άλλα αθλήματα, που πλέον έχουν σταματήσει την ενασχόληση με το άθλημα τους και πλέον παίζουν γκολφ, όπως ο θρύλος της ομάδας μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζο Αρλάουκας, αλλά και ο «δικός» μας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Γκώνιας!

Το συνολικό χρηµατικό έπαθλο που διεκδίκησαν οι 60 επαγγελματίες παίκτες είναι 70.000 ευρώ, οι οποίοι μαζί με τους 180 ερασιτέχνες παίκτες θα αγωνισθούν για μια θέση στις 6 νικήτριες ομάδες του Pro-Am. Επίσης το τουρνουά έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τη διάθεση 8000 ευρώ στο ίδρυμα Κιβωτός του Κόσμου!

Προσφέρει ένα εξαιρετικό δώρο, λόγω της χορηγίας της BMW και δεν είναι άλλο από ένα υπερσύγχρονο μοντέλο της γερμανικής φίρμας. Στη φωτογραφία φαίνεται το αυτοκίνητο που θα πάρει ως έπαθλο όποιος επαγγελματίας καταφέρει και βάλει τη μπάλα στην συγκεκριμένη τρύπα με μια μόνο βολή. Ωστόσο 12 χρόνια τώρα που πραγματοποιείται το διεθνές τουρνουά Aegean Airlines Pro-Am, κανείς δεν τα έχει καταφέρει.

Εκτός από την αγωνιστική του πλευρά και το γκολφ υψηλού επιπέδου που παίχθηκε, το τουρνουά είχε και υπέροχες βραδιές για όλους τους μετέχοντες, με την πρώτη βραδιά να έχει ελληνικό θέμα, με τοπικά εδέσματα από περιοχές της Ελλάδας, αλλά και ένα συγκρότημα που επέδειξε παραδοσιακούς χορούς. Το κέφι, όμως, εκτινάχθηκε στα ύψη και το βράδυ της Παρασκευής με τη διοργάνωση disco βραδιάς, στην οποία την παράσταση έκλεψε ένα συγκρότημα - ρέπλικα των θρυλικών ABBA, που φωτογραφήθηκε μάλιστα με όσους ανέβηκαν στη σκηνή για τις απονομές.

Τέλος, ένας ακόμα σοβαρός λόγος που ξεχωρίζει το Aegean Pro-Am είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Costa Navarino στο οποίο διαμένουν οι παίκτες. Απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πελατών του, πολυτελές και ποιοτικό, το συγκεκριμένο συγκρότημα έχει αναβαθμίσει τον τουρισμό ολόκληρης της Μεσσηνίας και αποτελεί σημαντικό κίνητρο για να επισκεφτείς την περιοχή. Οι πισίνες ικανοποιούν μικρούς και μεγάλους, διαθέτει μεγάλη γκάμα εστιατορίων και δραστηριοτήτων για κάθε γούστο...

Το σίγουρο είναι, ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο Aegean Pro-Am, το βράδυ του Σαββάτου στο κλείσιμο της αυλαίας, είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν τα σχέδια τους, για τη συμμετοχή στο 13ο τουρνουά, τον Ιούνιο του 2018!

 

Τελευταία Νέα