Αφρουδάκης: «Υπάρχει τρόπος να έρθουν τα μικρά παιδιά στην πισίνα»

Αφρουδάκης: «Υπάρχει τρόπος να έρθουν τα μικρά παιδιά στην πισίνα»

bet365

Οι πρωταγωνιστές του All Star Game, που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο κολυμβητήριο του Αλίμου, μίλησαν στο gazzetta.gr για τη φετινή διοργάνωση και τα μελλοντικά σχέδια.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΥ Χρήστος Αφρουδάκης είπε: «Το σημαντικότερο από όλα είναι πως ήρθαν πολύ μικρά παιδιά και ο ΣΕΑΥ δείχνει πως υπάρχει ο τρόπος να φέρεις τα μικρά παιδιά στην πισίνα, ώστε να γνωρίσουν τα πρότυπά τους, ή να δημιουργήσουμε – ακόμα καλύτερα – τέτοια. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργείς καινούργια. Αντικειμενικά, το πόλο δεν είναι ένα άθλημα που μπορεί να εντυπωσιάσει πάρα πολύ μέσα στο νερό κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Παρ’ όλα αυτά η ύπαρξη μέσα στο τερέν αθλητών, οι οποίοι έχουν κατακτήσει κάποια μετάλλια με τις Εθνικές ομάδες, είναι καταξιωμένοι αθλητές, καθώς και άλλων που αποτελούν μια γενιά η οποία μπορεί να υποσχεθεί πολλά για το μέλλον του αθλήματος, ήταν πάρα πολύ θετικό. Με αυτό τον τρόπο χτυπάμε μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Τα παιδιά γνωρίζουν και τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές, αλλά και αυτούς που μπορούν να φέρουν στο μέλλον αποτελέσματα. Αυτό ειναι το μεγάλο κέρδος της σημερινής εκδήλωσης».

Αναφορικά με το παιχνίδι, αλλά και για τα όσα ακολούθησαν είπε: «Δεν ξέρω αν τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν με το παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό. Υπήρχε όμως κι ένα παιχνίδι στόχων για παιδιά, το οποίο ήταν αρκετά συναρπαστικό. Ίσως μπορούσαν να συμμετέχουν κι άλλα, αλλά δε θέλαμε να κουράσουμε. Κάθε χρόνο γινόμαστε και καλύτεροι και διδασκόμαστε από τα λάθη και τις αδυναμίες μας.

Είμαστε αποκλειστικά εθελοντές κι ερασιτέχνες σε αυτό που στήσαμε σήμερα. Το στήσαμε αποκλειστικά εμείς οι ίδιοι αθλητές του ΣΕΑΥ με ανιδιοτέλεια και αγάπη. Βασική συνταγή για να έχεις αποτέλεσμα και να το πλαισιώσει ο κόσμος όπως το έκανε σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ανθρώπους που σήμερα δε φάνηκαν. Υπήρξαν πολλοί αφανείς ήρωες και μας βοήθησαν πολύ στο στήσιμο του αγώνα. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι και το γνωρίζουν καλά».


Σχετικά με τη συνέχεια του ΣΕΑΥ και τις διεκδικήσεις του Συνδέσμου τόνισε: «Κάθε χρόνο γινόμαστε σοφότεροι. Θα καθίσουμε στο τραπέζι να δούμε τι μας δίδαξε η σημερινή εκδήλωση και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε νέα κίνητρα με γνώμονα την ανάδειξη και την εξέλιξη του αθλήματος. Αυτή είναι η φιλοσοφία του ΣΕΑΥ.

Γι αυτό απαρτίζεται από παίκτες. Οι παίκτες και ο Σύνδεσμός τους πρέπει να καλύπτουν τα κενά που βλέπουν και να προτείνουν πάνω σε αυτά. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, είτε στο αγωνιστικό είτε στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Είτε λέγεται ένα στήσιμο τερέν είτε ένας διαγωνισμός. Πες το όπως θέλεις να το πεις. Υπάρχουν πάντως πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε και να αναδείξουμε».

Ο Κωνσταντίνος Φλέγκας, μέλος του ΣΕΑΥ τόνισε από την πλευρά του: «Ήταν ένα πολύ ωραίο απόγευμα, στη διάρκεια του οποίου μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να έχουν μία πρώτη επαφή με το άθλημα. Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή. Θα συνεχίσουμε τη προσπάθεια να προωθούμε και να διαφημίζουμε το άθλημα της υδατοσφαίρισης με επιστημονικές εκδηλώσεις όπως αυτές που είχαν γίνει για τη διατροφή και την ψυχολογία, αλλά και διοργανώσεις όπως το all star Game, το οποίος είναι μοναδικό στον κόσμο. Χαιρόμαστε που αυτή η πρωτοβουλία γίνεται ολοένα και πιο γνωστή».

Ο Γιάννης Μπεριστιάνος, ο οποίος αγωνίστηκε με την ομάδα των «90άρηδων» σημείωσε: «Φέτος, είναι η πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση και ομολογώ ότι την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Είμαι χαρούμενος που είδα τόσο κόσμο να δίνει το «παρών» και ειδικά μικρά παιδιά.

Πέρα από τον κόσμο έντονο ενδιαφέρον έδειξαν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διοργάνωση, αλλά και τα μέσα που το κάλυψαν. Σίγουρα καθοριστικό ρόλο στο να διαφημιστεί η διοργάνωση έπαιξαν και τα social media.
Τα παιδιά του ΣΕΑΥ δούλεψαν πολύ σκληρά για να βγει η αυτή η διοργάνωση και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Θέλω να ευχαριστήσω το κολυμβητήριο και τους χορηγούς και ελπίζω και του χρόνου η διοργάνωση να γίνει ακόμη μεγαλύτερη».

Τέλος, ο Γιάννης Φουντούλης αποκάλυψε ότι στο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε μικτές ομάδες στη διοργάνωση: «Ήταν πολύ ευχάριστο που είδα το κολυμβητήριο να γεμίζει με παιδιά. Περιμέναμε την ανταπόκριση του νεανικού κοινού, άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος, να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή το άθλημα, παρακολουθώντας ίσως τους πιο καταξιωμένους παίκτες αυτή τη στιγμή αλλά και τους νεότερους, οι οποίοι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1. Έτσι έγινε και η επιλογή των ομάδων.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου και μας γεμίζει αισιοδοξία προκειμένου να συνεχίσουμε του χρόνου να το βελτιώσουμε και να κάνουμε κι άλλα πράγματα στο μέλλον», για το αν υπάρχει η σκέψη να υπάρξουν μικτές ομάδες στο μέλλον ο άσος του Ολυμπιακού είπε: «Είχε πέσει στο τραπέζι αυτή τη πρόταση, όμως η ημερομηνία είχε προαποφασιστεί και συνέπιπτε με το τουρνουά των γυναικών, επομένως δεν ήταν δυνατόν φέτος να γίνει κάτι τέτοιο, έτσι επικεντρωθήκαμε στο ανδρικό.»

 

Τελευταία Νέα