Βλάχος: «Η απώλεια του τίτλου να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς του Ολυμπιακού»

Βλάχος: «Η απώλεια του τίτλου να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς του Ολυμπιακού»

bet365

Ο Θοδωρής Βλάχος στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Βουλιαγμένη, έμεινε στη έλλειψη πάθους και τη μη ενεργοποίηση μηχανισμών του Ολυμπιακού.

Ο Θοδωρής Βλάχος σημείωσε αναφορικά με την απόδοση των «ερυθρολεύκων»: «Μετά από χρόνια χάσαμε έναν τίτλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ήμασταν αντάξιοι των απαιτήσεων για έναν τελικό, ίσως να έχουμε, για την Βουλιαγμένη έχει μεγάλη σημασία αυτή η κατάκτηση, εμείς ίσως έχουμε χάσει την αξία ενός τελικού, ενός τίτλου, γιατί τα τελευταία χρόνια κατακτούμε τα πάντα. Νομίζω ότι πολλά συνέβησαν για να οδηγηθούμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Χωρίς να αναφερθώ σε περισσότερα, θα αναφερθώ στο ότι δεν ήμασταν καλοί δεν είχαμε έναν παίκτη να διακρίνεται και όσες φορές ήμασταν μπροστά στο σκορ δεχτήκαμε πάρα πολύ εύκολα και παιδικά γκολ. Θεωρώ ότι όπως έχω πει κι άλλες φορές καθαρά η δική μας απόδοση διαμορφώνει το παιχνίδι και σήμερα η Βουλιαγμένη έκανε αυτά που έπρεπε. Υπερέβαλε εαυτόν αλλά εμείς ήμασταν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων».

Για την απουσία του Φουντούλη και το πώς επηρέασε την ομάδα πρόσθεσε: «Αν πω ότι έπαιξε ρόλο η απουσία του Φουντούλη θα αδικήσω το ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός και τους πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες του. Δεν ξέρω πως θα ήταν αν έπαιζε μπορεί να ήταν και χειρότερα, αλλά και καλύτερα. Αλλά είχαμε πολύ κακά ποσοστά πολλές φορές τα στατιστικά αυτά πολλές φορές -όχι πάντα- λένε την αλήθεια.

Δική μου επιλογή ήταν ποιους παίκτες έπρεπε να επιλέξω όταν υπάρχει μία μεγάλη διοργάνωση μετά το κύπελλο σε 4-5 μέρες. Καλώς ή κακώς κάναμε προπόνηση για την Γιουγκ. Το μυαλό δεν ήταν 100% εδώ οπότε υπάρχουν κάποιες δικαιολογίες και νομίζω ότι πολλοί προπονητές σε πολλά αθλήματα, όταν έχουν πολλούς στόχους, που κάποιος είναι πιο σημαντικός επικεντρώνονται και πηγαίνουν εκεί. Λίγο το ένα, λίγο το άλλο έφερε αυτό το κακό αποτέλεσμα».

Σε ότι αφορά το υπονοούμενο για τη στήριξη της ομάδα σημείωσε: «Τώρα ότι άλλα έχουν συμβεί τα ξέρουμε και είμαστε γνώστες αυτών. Και ίσως αυτή η απώλεια του τίτλου ενεργοποιήσει περισσότερο όλους τους μηχανισμούς του Ολυμπιακού κυρίως για το αντρικό πόλο. Δυστυχώς, επειδή κυριαρχούμε ίσως έχουμε χαλαρώσει σε πάρα πολλά πράγματα, θεσμικά και, και, και, διάφορα, στα οποία δεν θέλω -και να με ρωτήσετε δεν θα απαντήσω σε λεπτομέρειες- να αναφερθώ, που είναι πολύ σημαντικά και ίσως να κάνουν λίγο το ένα λίγο το άλλο να διαμορφώνουν μία κατάσταση που αν σε πετύχουν σε κακή μέρα να γίνει αυτό που έγινε σήμερα. Ξανά συγχαρητήρια στη Βουλιαγμένη. Εμείς σήμερα δεν αξίζαμε μόνο για την απόδοση μας να κατακτήσουμε το Κύπελλο και συνεχίζουμε».

«Η συνεχόμενη κυριαρχία πολλές φορές σε χαλαρώνει»

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την απώλεια ενόψει των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφάνθηκε: «Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να διαχειριστεί χαμένους τίτλους και ήττες πάρα πολύ καλά και να γίνει πιο δυνατός. Όχι μόνο αγωνιστικά, η συνεχόμενη κυριαρχία πολλές φορές σε χαλαρώνει. Πιστεύω ότι η απώλεια του τίτλου, αφότου βάλουμε όλα τα πράγματα κάτω και τελειώσει η χρονιά θα βγουν κάποια συμπεράσματα.

Ξέρετε κάτι, στεναχωρημένοι θα φύγουμε από εδώ, αλλά απογοητευμένοι δεν θα φύγουμε, γιατί έχουμε μία πολύ μεγάλη πρόκληση μπροστά μας και είναι σίγουρο ότι από αύριο το μυαλό μας θα μπει σε ρυθμούς ευρωπαϊκούς χωρίς να ξέρουμε ή να προδικάσουμε τι θα κάνουμε εκεί.

Εκεί αν είσαι καλός έχεις ελπίδα. Σίγουρα θα μας στεναχωρήσει το σημερινό, αλλά δεν θα μας κάνει να πάμε με σκυμμένο το κεφάλι και να μας κάνει να σκεφτούμε ότι χάσαμε το κύπελλο από την Βουλιαγμένη. Αυτό θα το σκεφτούμε στην πορεία για να κάνουμε έναν σχεδιασμό για του χρόνου. Θα σκυλιάζαμε ούτως ή άλλως πηγαίνοντας στη Βουδαπέστη, για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Δεν σημαίνει ότι αν παίρναμε το Κύπελλο θα πηγαίναμε εκεί με καλύτερη ψυχολογία».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Δελακάς ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του: «Καταρχήν συγχαρητήρια στην Βουλιαγμένη. Σήμερα θεωρώ ότι είχαμε τη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων ετών, δεν δείξαμε καθόλου πάθος, δεν βγάλαμε καθόλου ενέργεια και χάσαμε αυτόν τον τίτλο. Ίσως είχαμε και λίγο το μυαλό μας στη Γιουγκ. Φυσικά είναι λάθος, οφείλαμε όμως να το κατακτήσουμε, πράγμα που απλά δεν μας βγήκε. Δεν υποτιμήσαμε απλώς δεν μας βγήκε τίποτα σήμερα. Συγχαρητήρια στη Βουλιαγμένη»

 

Τελευταία Νέα