Παίζει τένις στα 100 γιατί θέλει να πεθάνει χωρίς μπάκα! (vid)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Παίζει τένις στα 100 γιατί θέλει να πεθάνει χωρίς μπάκα! (vid)

bet365

Ο Αρτίν Χαρουτιούν Ελμαγιάν γεννήθηκε στις 5 Απριλίου του 1917, όταν η Τουρκία έκανε πράξη το σχέδιο γενοκτονίας των Αρμενίων. Ανάμεσα στα θύματα και ο πατέρας του. Η γη της επαγγελίας ήταν η Αργεντινή όπου έπαιξε για πρώτη φορά τένις το 1956 και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ!

Η γενοκτονία των Αρμενίων, ανάγκασε όσους γλίτωσαν από τη φρίκη να ζήσουν πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες. Έτσι, συνέβη και με τον Ελμαγιάν, ο οποίος έζησε στη Συρία, έως το 1938 όταν ήρθε πρόσκληση από τους κουνιάδους του να πάει στο Μπουένος Άιρες.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

«Ήθελαν έναν έμπιστο άνθρωπο για τη διαχείριση και όταν μου το πρότειναν δεν πίστευα ότι θα ήταν δύσκολο να τα αφήσω όλα πίσω μου. Υπέστην πολιτισμικό σοκ, αλλά ήμουν χαρούμενος», δηλώνει ο Ελμαγιάν.

Στα 39 του άρχισε να παίζει περιστασιακά paddle tennis (τένις που παίζεται σε μικρότερο γήπεδο με παρκέ με λαστιχένια μπάλα με μικρότερη ρακέτα), ωστόσο σε ένα τροχαίο ατύχημα που είχε με μηχανάκι υπέστη κάταγμα στον καρπό με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το paddle tennis το οποίο απαιτεί συνεχή κίνηση στον καρπό και στράφηκε στο τένις.

Γράφτηκε σε ένα κλαμπ στο Ρίβερ και απέκτησε εθνική κατάταξη, κατακτώντας 27 τρόπαια.

Ο Ντανιέλ Φιδάλγκο, γνώριμη φιγούρα του αργεντίνικου τένις, ο οποίος είχε δουλέψει με την Γαμπριέλα Σαμπατίνι τόνισε: «Για περισσότερα από 40 χρόνια, όταν ήμασταν πιτσιρίκια και παίζαμε στο κλαμπ, κανείς δεν τον ήθελε αντιμέτωπο, γιατί για να τον κερδίσεις έπρεπε να κάνει ένα τραγικό παιχνίδι».

Στα 100 πια ο Ελμαγιάν δεν αντέχει να λείψει για πολλές μέρες από το γήπεδο. Στο ένα χέρι τη ρακέτα και στο άλλο τέσσερα μπαλάκια είναι πάντα έτοιμος για ένα ματσάκι.

«Δεν ξέρω αν είμαι παράδειγμα, αλλά επιμένω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αθλούνται. Και μπορείς να παίζεις τένις στην ηλικία μου. Αν άκουγα τους γιατρούς θα έπρεπε να έχω ήδη σταματήσει. Μου λένε: "Σταμάτα, σταμάτα, σταμάτα Ελμαγιάν" και απαντώ: "Όχι γιατρέ, αν σταματήσω να παίζω τένις η κοιλιά μου θα γίνει μεγαλύτερη και δεν θέλω να πεθάνω με μεγάλη κοιλιά". Αν έχω μυστικά; Όχι, δεν ξέρω. Απλά χρειάζεται να τρως ισορροπημένα».

Το τελευταίο τουρνουά που έλαβε μέρος ήταν τον Απριλίο του 2015 στα 98.

Εδώ εν δράσει!

 

Τελευταία Νέα