Πρεμιέρα του διασυλλογικού ανδρών - γυναικών

Gazzetta team
Πρεμιέρα του διασυλλογικού ανδρών - γυναικών

bet365

Η πρώτη ημέρα του διασυλλογικού πρωταθλήματος Ανδρών- Γυναικών θα γίνει το Σάββατο (22/4) σε περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα.
Συνολικά η διοργάνωση θα γίνει σε δέκα ομίλους (δείτε εδώ τις προκηρύξεις), αφού Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα κάνουν τους αγώνες μαζί στην πόλη της Ρόδου το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου. Η διοργάνωση θα αποτελέσει ιδανική ευκαιρία για μεγάλη μερίδα αθλητών να κάνει ένα πρώτο ξεμούδιασμα ενόψει των διοργανώσεων που ακολουθούν.
Δεν είναι λίγοι οι πρωταθλητές μας που επέλεξαν να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα στην προετοιμασία τους και να πάρουν μέρος στους αγώνες στηρίζοντας τα σωματεία τους.
Ο Λυκούργος Τσάκωνας θα τρέξει 100 μ. στη διοργάνωση του Ηρακλείου εκεί όπου θα είναι και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, ενώ ο Κώστας Δουβαλίδης θα αγωνιστεί στο βασικό του αγώνισμα, στη διοργάνωση που θα γίνει στην πόλη του, τη Δράμα. Στον ίδιο όμιλο θα τρέξουν στα 1.500 μ. ο Μάρκος Γκούρλιας στους άνδρες και η Αναστασία Καρακατσάνη στις γυναίκες.
Μια εβδομάδα αργότερα θα γίνει τελικά το ντεμπούτο της Σοφίας Υφαντίδου, που εξαιτίας ενόχλησης στα πλευρά δεν αγωνίστηκε στο διασυλλογικό συνθέτων κι έτσι θα τρέξει 100 μ. εμπ. στη διοργάνωση των Αμπελοκήπων. Η αθλήτρια έμεινε πίσω στην προπόνηση, αφού χρειάστηκε να κάνει για τέσσερις ημέρες θεραπείες.
Προερχόμενη από μικρό τραυματισμό στο πόδι θα πάρει θέση εκκίνησης και η Ανδριάνα Φέρρα, στον Αγιο Κοσμά. Η αθλήτρια που αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χειμερινής σεζόν στα 400 μ., θα κάνει μια χαλαρή κούρσα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες που ακολουθούν. Κάτι ανάλογο αναμένεται να κάνει στον ίδιο όμιλο και η Κατερίνα Δαλάκα στα 100 μ., αλλά και η Παναγιώτα Βενιέρη στο ίδιο αγώνισμα. Στα 400 μ. επανεμφανίζεται η Ευαγγελία Ζυγόρη. Στον ίδιο όμιλο στα 1.500 μ. θα αγωνιστεί ο Έφηβος Θάνος Καλάκος, ενώ στα 400 μ. ξεχωρίζει η παρουσία του Πέτρου Κυριακίδη.
Στον όμιλο των Αθηνών, που θα γίνει την Κυριακή (23/4) επίσης στον Άγιο Κοσμά θα τρέξει 100 μ. η Γρηγορία Κεραμιδά, ενώ στο ίδιο αγώνισμα έχει δηλωθεί και η Ραφαέλα Σπανουδάκη.
Η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου ξεκίνησε τη χρονιά πολύ καλά με βολή στη δισκοβολία στα 59,47 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει στο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Καλή εμφάνιση θα κυνηγήσει και η πρωταθλήτρια της σφαιροβολίας Βαγγελιώ Σοφάνη, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του Μιχάλη Σταματόγιαννη. Προπονητικού χαρακτήρα θα είναι ο αγώνας για τη Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.), που πριν δύο μέρες επέστρεψε από την προετοιμασία της στην Κρήτη.
Αγώνα προετοιμασίας θα κάνει και ο τέταρτος πρωταθλητής Ευρώπης στη σφυροβολία, Μιχάλης Αναστασάκης, που θα μεταβεί στο Ηράκλειο για να βοηθήσει το σύλλογο του. Στον ίδιο όμιλο ξεκινούν τη χρονιά και η αδελφές Βασιλείου με την Άννα να τρέχει στα 400 μ. και την Ειρήνη στα 100 μ., εκεί όπου θα τρέξει και η Κατερίνα Σαρρή. Στην παρατεταμένη ταχύτητα θα πάρει μέρος και η Δέσποινα Μουρτά στους αγώνες της Πάτρας.
Η δεύτερη αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης θα γίνει στις 14 Μαϊού. Η Χίος ξεκίνησε τους αγώνες χθες και τους ολοκληρώνει σήμερα. Να τονιστεί πως τόσο για την Χίο όσο και για τη Λέσβο (13-14/5) και τον όμιλο των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα και των δύο ημερών, λόγω της δυσκολίας που υπάρχει στη μετακίνηση από το ένα νησί στο άλλο.
Οι λίστες συμμετοχής

Πειραιάς

Αθήνα - Ανδρες

Αθήνα - Γυναίκες

Θεσσαλονίκη

Αργος Ορεστικό

 

Τελευταία Νέα