Φέντερερ, πολλά παραπάνω από ένας τενίστας!

Φέντερερ, πολλά παραπάνω από ένας τενίστας!

bet365

Στόχος του Ρότζερ Φέντερερ είναι να φιλοξενήσει ένα εκατομμύριο παιδάκια έως το 2018, στο Ίδρυμα που έχει δημιουργήσει στην Αφρική, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του, με αφορμή τον αγώνα Match for Africa.

Ο Ελβετός τενίστας, που διανύει τη δεύτερη νιότη, έχοντας κατακτήσει τρεις τίτλους φέτος, έμεινε στη σημασία του να βοηθάς ανθρώπους που βρίσκονται πραγματικά σε ανάγκη.

«Νομίζω ότι όταν κερδίζεις τόσα πολλά και είσαι τόσο δημοφιλής, μπορείς να έχεις ένα ρόλο στην φιλανθρωπία, όπως κάνω εγώ ως τενίστας με το ίδρυμα μου», είπε ο Ελβετός, ο οποίος την τελευταία δεκαετία κέρδισε 600 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες και 104 εκατομμύρια από χρηματικά έπαθλα και πρόσθεσε:

«Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι για καλό σκοπό, είμαι εκεί και είναι θέμα χρόνου. Το να κάνω φιλανθρωπίες με κάνει να νιώθω καλύτερα. Μπορώ να εμπνεύσω και να κινητοποιήσω πολλούς ανθρώπους για να συγκεντρωθούν πολλά χρήματα.

Για το Match for Africa (στο οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Άντι Μάρεϊ) όλα τα εισιτήρια έχουν προπωληθεί και ήδη έχουν κερδίσει 2 εκατομμύρια. Προφανώς είναι απίστευτο, γιατί με τόσα πολλά χρήματα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα σε κάποια μέρη βοηθώντας περισσότερα παιδιά».

Σημειώνεται ότι ο Φέντερερ σε πρόσφατη συνέντευξη του τον περασμένο Δεκέμβριο είχε πει ότι το Ίδρυμα που φέρει το όνομα του θα συνεχίσει να υπάρχει για τα επόμενα 20-30-40 χρόνια με τα παιδιά του να συνεχίζουν το έργο του, τις 7χρονες σήμερα, δίδυμες Μίλα και Σαρλίν και τους επίσης δίδυμους Λίο και Λένι, οι οποίοι είναι τριών ετών: «Θέλω να γίνουν καλοί άνθρωποι και να σέβονται τους πάντες. Να είναι ξέρουν ότι δεν είναι περνάνε όλα τα παιδιά τόσο καλά όσο εκείνα.

Προτίθεμαι να τα εκπαιδεύσω πολύ νωρίς και να συνειδητοποιήσουν ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή: η οικογένεια, οι φίλοι, ο σεβασμός και η ανοχή. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Είναι πραγματικά καλά και αγαπητά παιδιά».

To ματς για τα παιδιά της Αφρικής θα πραγματοποιηθεί για 3η χρονιά στις 10 Απριλίου στο Χάλενσταντιον της Ζυρίχης.

 

Τελευταία Νέα