Μικρότερα πριμ σε σχέση με το 2012 για τους Ολυμπιονίκες

Δήμος Μπουλούκος
Μικρότερα πριμ σε σχέση με το 2012 για τους Ολυμπιονίκες

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει ότι την Παρασκευή ανακοινώνονται τα πριμ για τους αθλητές που πήραν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με ποσά μικρότερο από το 2012.

Το καλοκαίρι όλη η Ελλάδα έγινε υπερήφανη με τις εκπληκτικές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που είχαν ως αποτέλεσμα έξι μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τα τρία μάλιστα χρυσά! Κορακάκη, Πετρούνιας, Στεφανίδη, Γιαννιώτης, Μάντης - Καγιαλής έφεραν την Ελλάδα στην 26η θέση του πίνακα των μεταλλίων, ένα κατόρθωμα μοναδικό που χαρακτηρίστηκε ως αθλητικό θαύμα της Ελλάδας. Η Πολιτεία μάλιστα έσπευσε να χαιρετήσει τα μετάλλια και να ετοιμάσει θριαμβευτικές υποδοχές για όλους τους αθλητές, δίνοντας παράλληλα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ωστόσο οι υποσχέσεις, φαίνεται να μένουν... υποσχέσεις καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αύριο θα ανακοινώσει τα πριμ για τους Ολυμπιονίκες, που θα είναι χαμηλότερα σε σχέση με το παρελθόν. Ηδη οι φήμες είναι αρκετές για το ύψος των χρημάτων, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα πρόκειται για μικρότερα ποσά σε σύγκριση με το Λονδίνο. Το 2012, για το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ηλιάδης και οι Τσιάβου - Γιαζιτζίδου πήραν από 102.000 ευρώ ο καθένας, ενώ για το χρυσό μετάλλιο είχε προβλεφθεί ποσό 170.000 ευρώ, αλλά κανείς δεν κατέκτησε χρυσό και φυσικά δεν πήρε αυτό το πριμ! Εποχή μάλιστα που ήδη είχε ξεσπάσει η κρίση.

Να αναφέρουμε παράλληλα, ότι αυτά τα χρήματα θα είναι η μοναδική επιβράβευση των Ολυμπιονικών καθώς έχουν καταργηθεί προνόμια όπως οι διορισμοί στο Δημόσιο και το άνοιγμα πρακτορείου ΟΠΑΠ. Ηδη οι πληροφορίες έχουν φτάσει στα αυτιά των αθλητών που ανησυχούν, καθώς θέλουν να πιστεύουν ότι το πριμ θα αντανακλά τις θυσίες που έκαναν μία ολόκληρη ζωή. Αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε σε εποχή κρίσης αλλά θέλουν να πιστεύουν ότι η προσπάθεια τους θα ανταμειφθεί ανάλογα, χωρίς ακρότητες φυσικά και χωρίς να προσκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα