Tην Κυριακή 14 Μαΐου θα διεξαχθεί η Ειρηνοδρομία 2017

Gazzetta team
Tην Κυριακή 14 Μαΐου θα διεξαχθεί η Ειρηνοδρομία 2017

bet365

Στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε πως η Ειρηνοδρομία 2017 θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στον Αγ. Δημήτριο στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη όπως τα τελευταία 33 χρόνια.

Οι θεσμικοί συμμετέχοντες φορείς είναι: ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Αττικής, ο ΣΕΓΑΣ και ο τοπικός αθλητικός σύλλογος ‘ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ’.

Η επίσημη έναρξη των εγγραφών των δρομέων και των εθελοντών στη νέα μοντέρνα και άκρως λειτουργική ιστοσελίδα της Διοργάνωσης, www.eirinodromia.gr ξεκίνησε με πρώτες εγγραφές αυτές της Ολυμπιονίκη Βούλας Κοζομπόλη και του πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη, οι οποίοι είναι από πέρσι και οι επίσημοι «Πρεσβευτές ειρήνης» για το θεσμό της Ειρηνοδρομίας!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση ήταν πως μέρος από το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις εγγραφές των δρομέων και των αθλητικών συλλόγων θα δοθεί ως δωρεά στην Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», η εκπρόσωπος και Πρόεδρος ΔΣ της οποίας, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή παρέστη στη Συνέντευξη Τύπου, και σε μια σύντομη αλλά πολύ συγκινητική παρέμβαση ευχαρίστησε το Δήμο γι’ αυτή του την προσφορά.

Η Ειρηνοδρομία 2017 θα περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ καθώς επίσης και τη διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ ΑμεΑ. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και το πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ «Kids’ Athletics».

Για όλους τους κατοίκους που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα τρέξουν στη φετινή Ειρηνοδρομία θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, δωρεάν προπονητική προετοιμασία στο δημοτικό στάδιο. Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα της Ειρηνοδρομίας “άνοιξαν” και οι εγγραφές των εθελοντών και ο Δήμος Αγ. Δημητρίου καλεί τους πολίτες, κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση εγγραφόμενοι στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της. Οι εθελοντές συνεισφέρουν με την ενεργή παρουσία τους στην άρτια διεξαγωγή του Αγώνα ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι αποκομίζουν μία μοναδική εμπειρία!

Οι εγγραφές δρομέων γίνονται: https://www.eirinodromia.gr/eggrafes

Οι εγγραφές εθελοντών γίνονται: https://www.eirinodromia.gr/ethelontismos/

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Σπήλιος Διαβολίτσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Κορλός Κώστας, ο οποίος είναι και κάτοικος του Αγ. Δημητρίου, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος του ΟΦΚΑ Καρδαρά Μαρίκα και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ειρηνοδρομίας Ευάγγελος Παπαποστόλου. Από τη συνέντευξη τύπου δεν έλειπε η, από πέρσι, «Πρέσβειρα ειρήνης» Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και κάτοικος Αγ. Δημητρίου. Επίσης, στην συνέντευξη τύπου έδωσαν το “παρών” οι πρωταθλητές Γκελαούζος Κώστας και Τζενετόπουλος Αχιλλέας.

Κεντρικό μήνυμα και της φετινής Ειρηνοδρομίας είναι το «Τρέχουμε για την ειρήνη» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου: «Ας κάνουμε όλοι με τη συμμετοχή μας την Ειρηνοδρομία τον μεγαλύτερο αγώνα δρόμου της Νότιας Αθήνας που θα συμβολίζει την ειρήνη, τη Δημοκρατία και την ευγενή άμιλλα, τιμώντας έναν αγωνιστή που με τη στάση ζωής και το ήθος του, θα μείνει για πάντα στην Ιστορία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα