Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το «Aphrodite Cup»

Gazzetta team
Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το «Aphrodite Cup»

bet365

Με απόλυτη επιτυχία σε όλους τους τομείς διεξήχθη το διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής «3ο Aphrodite Cup», στο Ολυμπιακό Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου.

Οι ξένες αποστολές έφυγαν ευχαριστημένες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, ενώ, σε ότι αφορά τις επιδόσεις των Ελληνίδων αθλητριών, οι εκπρόσωποι της χώρας μας κατέκτησαν 17 μετάλλια.

«Είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά επειδή είμαι τελειομανής βρίσκω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Όλες οι αποστολές των ξένων χωρών μου είπαν ότι θα έρθουν και την επόμενη χρονιά. Αυτό που με στενοχώρησε είναι ότι δε γέμισε το γήπεδο με φίλαθλους. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κορυφαία ονόματα. Η αλήθεια είναι ότι εφέτος, επειδή προηγήθηκε ολυμπιακή χρονιά, οι μεγάλες αθλήτριες ξεκουράζονται», δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ελένη Μιχοπούλου.

Στη διοργάνωση πήραν μέρος 23 χώρες με 265 αθλήτριες. Υπήρχαν 145 συνοδοί αποστολών και διεξήχθησαν 35 ώρες αγωνιστικών προγραμμάτων ρυθμικής. Για τους αγώνες εργάστηκαν 210 άνθρωποι, κατά κύριο λόγο εθελοντές, και καταναλώθηκαν 300 κιλά φρούτα και 3.000 μπουκαλάκια νερό. Oι αποστολές έμειναν σε τρία ξενοδοχεία της περιοχής του Π. Φαλήρου και υπολογίζεται ότι άφησαν στην τοπική οικονομία περισσότερα από 80.000 ευρώ.

Η διοργάνωση έστειλε και το δικό της μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στους χώρους του σταδίου τοποθετήθηκαν 50 κάδοι ανακύκλωσης και συγκεντρώθηκαν 100 κιλά ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά μπουκάλια, χαρτί, χαρτόνι κλπ), τα οποία προωθήθηκαν από την υπηρεσία του δήμου Παλαιού Φαλήρου για τον τελικό διαχωρισμό. «Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού μέσα από τις αθλητικές διοργανώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το APHRODITE CUP ανήκει πλέον σε εκείνες τις διεθνείς διοργανώσεις όπου η προστασία του περιβάλλοντος και η κοινωνική ευαισθησία συμπληρώνει τις υπέροχες αθλητικές επιδόσεις», δήλωσε ο Γιώργο Καζαντζόπουλο, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης και πρόεδρο της οργάνωσης «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο».

Συνδιοργανωτές του «Aphrodite Cup» ήταν ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και ο δήμος Παλαιού Φαλήρου. Μεγάλο θεσμικό υποστηρικτή η διοργάνωση είχε την Περιφέρεια Αττικής, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Τουρισμού. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα