Μπιανκόνι: «Μου λείπει η Ιταλία και το σπίτι μου»

Μπιανκόνι: «Μου λείπει η Ιταλία και το σπίτι μου»

bet365

Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι παραχώρησε εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην ιταλική ιστοσελίδα OA Sport και ομολόγησε ότι της έχει λείψει η Ιταλία.

Η περιφερειακός του Ολυμπιακού σημείωσε αναφορικά με την ανάδειξη ως κορυφαία της Ευρώπης δεύτερη σερί χρονιά: «Το έμαθα όταν ήμουν με την Εθνική στη Ρώμη. Μπήκα στην αίθουσα πρωινού τελευταία ως συνήθως και όλη η ομάδα άρχισε να με συγχαίρει.

Προφανώς δεν ήξερα τον λόγο και στο τέλος μου ανέφεραν ότι αναδείχτηκα κορυφαία ευρωπαία για δεύτερη σερί χρονιά. Νόμιζα ότι ήταν αστείο, δεν το πίστευα, μου φαινόταν σχεδόν απίθανο να αναδειχτώ ξανά πρώτη!».

Για την φετινή πορεία με τον Ολυμπιακό είπε: «Για τρίτη σερί σεζόν είμαστε στην τελική φάση της Euroleague. Μία καλή σεζόν, με αρκετές δυσκολίες, αλλά η καρδιά της ομάδας μας δίνει δύναμη για να μην τα παρατάμε».

Σχετικά με τα ματς με την Πάντοβα υπογράμμισε: «Ήταν δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια, δύο μάχες, αλλά διαφορετικές. Στην πρώτη, στο ξεκίνημα του τέταρτου οκτάλεπτου ήμασταν μπροστά 9-5. Αλλά μέσα σε ένα οκτάλεπτο η Πάντοβα μας έκανε επί μέρους σκορ 5-1!

Έδειχνε απίθανο, κάναμε λάθη που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και αυτές ήταν αρκετά καλές για να μας οδηγήσουν σε λάθη, οπότε το ματς τελείωσε ισόπαλο. Η ρεβάνς αντίθετα χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ένταση και από τις δύο ομάδες.

Ήταν ουσιαστικά ένας τελικός, ή θα συνεχίζαμε στον θεσμό ή θα καταλήγαμε στο Κύπελλο LEN. Ήταν πιο ελεγχόμενο ματς, αυτές ήταν πιο οργανωμένες στην άμυνα και εμείς είχαμε περισσότερες δυσκολίες στην επίθεση σε σχέση με το πρώτο ματς. Ήμασταν πάντα κοντά στο σκορ και στο τέλος έληξε ισόπαλο. Κερδίσαμε στα πέναλτι, αλλά υποφέραμε πραγματικά».

Η Μπιανκόνι δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις εμφανίσεις της Ιζαμπέλα Κιαπίνι στην Εθνική: «Από την αρχή της σεζόν η Ίζα μπήκε στην ομάδα. Έχει τεράστια σωματικά προσόντα και τεχνική, προσαρμόζεται καλά και έχει την επιθυμία να κάνει πράγματα και να μάθει. Νομίζω ότι μόλις καταφέρει να καταλάβει τους μηχανισμούς του παιχνιδιού θα ανέβει και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ομάδα».

Η «ερυθρόλευκη» πολίστρια έκανε προβλέψεις για το αν θα έβλεπε ψηλά την Εθνική αν άρχιζε τώρα το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης: «Θα έβλεπα σίγουρα μία καλή ομάδα, ξεκούραστη και με μεγάλη επιθυμία να περάσει καλά και να διασκεδάσει τον κόσμο που μας ακολουθεί.

Πιστεύω ότι θα είχαμε πολλές πιθανότητες να επαναλάβουμε τα θαυμάσια αποτελέσματα των τελευταίων ετών. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος, για το πότε θα επιστρέψει στην Ιταλία: «Καλή ερώτηση. Σίγουρα αρχίζω και νιώθω να μου λείπει η Ιταλία και το σπίτι μου. Αλλά ακόμα δεν έχω πάρει καμία απόφαση για το προσεχές μέλλον. Όταν έρθει η στιγμή, είμαι σίγουρη πως θα καταλάβω τι ακριβώς θα θελήσω να κάνω».

 

Τελευταία Νέα