«Έχουμε όραμα και στόχους για τη διαιτησία στο χάντμπολ»

Θάνος Σαρρής
«Έχουμε όραμα και στόχους για τη διαιτησία στο χάντμπολ»

bet365

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ της ΟΧΕ, Σωτήρης Μίγκας, έκανε δήλωση στο gazzetta.gr σχετικά με το ρεπορτάζ για την χρησιμοποίηση με αξιολογημένων διαιτητών στο χάντμπολ.

Το gazzetta.gr... σκάλισε τις καταγγελίες για τους διαιτητές στο χάντμπολ, οι οποίες αφορούσαν μια χρονική περίοδο στο τέλος του 2015 και τις αρχές του 2016, όπου στην Α2 υπήρχαν κάποιοι... θολοί ορισμοί. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ της Ομοσπονδίας και πρώην elite διαιτητής και λέκτορας σε θέματα διαιτησίας στην EHF, Σωτήρης Μίκας, μίλησε στο gazzetta.gr για το θέμα: «Εμείς φροντίζουμε για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Το ζήτημα που αναφέρετε στο άρθρο σας είναι για περσινά πρωταθλήματα. Κοιτάζουμε την ομαλή διεξαγωγή και την τεχνική βελτίωση της διαιτησίας. Ο κανονισμός μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τακτικές αξιολογήσεις και να παίρνουμε διαιτητές που είναι καλοί και τους παρακολουθούμε, βλέποντας και τι χαρακτήρες είναι.

Αυτοί που δεν πέρναγαν το όριο συνήθως έπεφταν μια κατηγορία και όταν περνούσαν τα τεστ τότε ανέβαιναν και πάλι. Αυτό το κάνουν όλα τα ομαδικά αθλήματα. Εάν κάποιος είναι παραπονούμενος, θα μπορούσε να πλησιάσει την ΚΕΔ, να της μιλήσει. Έχουμε όραμα και στόχους για την ελληνική διαιτησία, θέλουμε ποιοτική και ποσοτικά ανάπτυξη. Ορισμένα πράγματα τα βρήκαμε, σιγά-σιγά τα αλλάξαμε. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε από τη μία μέρα στν άλλη. Αυτό που ζητάμε από τους Έλληνες διαιτητές είναι 50-50 μέσα στο γήπεδο και μας ενδιαφέρει πολύ να είναι και καλοί χαρακτήρες...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα