Δεν χορταίνει τίτλους κι εμείς να τον βλέπουμε!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Δεν χορταίνει τίτλους κι εμείς να τον βλέπουμε!

bet365

O Ρότζερ Φέντερερ στα 35 του εξακολουθεί να καθηλώνει. Εκείνος δεν χορταίνει τίτλους κι εμείς να τον βλέπουμε!Το ιδιοφυές παιχνίδι του μεταλλάσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις δυνατότητες του, ώστε να παραμένει ανταγωνιστικός, έτοιμος για την επόμενη μεγάλη πρόκληση.

Το γεγονός καταδεικνύεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο απ' το ότι κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει τα επιτεύγματα του, παραμένοντας άξιος σεβασμού για όσα έχει πετύχει εντός και εκτός γηπέδων. Την ώρα που κατά πολύ νεότεροι συναθλητές του στο tour με μία σειρά επιτυχιών νιώθουν κορεσμό, ο Ελβετός βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση αυτοβελτίωσης και μοιάζει να μην χορταίνει τους τίτλους, τις επιτυχίες και τα ρεκόρ.

Στην πραγματικότητα κάθε ρεκόρ που καταρρίπτει αποτελεί έναυσμα και αφορμή για να κυνηγήσει το επόμενο.

Πέρυσι δοκίμασε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του το sneak attack (ύπουλη επίθεση), το οποίο ονομάστηκε SABR (sneak attack by Federer). Η τακτική ήθελε τον Φέντερερ να κατεβαίνει στο φιλέ για να υποδεχτεί την μπάλα στο δεύτερο σερβίς του αντιπάλου του. Γεγονός είναι ότι δούλεψε, αλλά όχι για πολύ και έτσι αναζήτησε νέες μεθόδους.

Σε πρώτη φάση, «άκουσε» το σώμα του και πήρε τη δύσκολη απόφαση να απέχει για έξι μήνες. Απόφαση που τον δικαιώνει αφού, ο Βασιλιάς επέστρεψε ξεκούραστος και δυνατός, έτοιμος να διεκδικήσει έναν ακόμη τίτλο γκραν σλαμ, με αξιώσεις πια, δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης, Άντι Μάρεϊ και Νόβακ Τζόκοβιτς έχουν αποκλειστεί.

Σήμερα τον απολαύσαμε να σερβίρει υποδειγματικά πετυχαίνοντας 24 άσους, να καταφέρνει στο πρώτο σετ από 0-4 πίσω στο σκορ να προηγείται 5-6 και τελικά να παίρνει το ματς στα 5 σετ έπειτα από 3 ώρες και 23 λεπτά απολαυστικού τένις!

Ο Ελβετός προκρίθηκε στον 49ο προημιτελικό γκραν σλαμ της καριέρας του, έχοντας το ρεκόρ στην open era, με τον Τζίμι Κόνορς να ακολουθεί με 41 και τρίτο τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 37.

Παράλληλα, με τη νίκη αυτή ο Ρότζερ Φέντερερ βελτίωσε το ρεκόρ του στη Μελβούρνη σε 84-13 και σε 311-51 συνολικά σε γκραν σλαμ διοργανώσεις.

Επόμενος αντίπαλος του Φέντερερ είναι ο Μίσα Σβέρεφ, τον οποίο έχει νικήσει 2 φορές στο παρελθόν σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με την τελευταία τους συνάντηση να είναι 3,5 χρόνια νωρίτερα στο Χάλε της Γερμανίας, με τον μικρό θα έχει παρουσιάσει ραγδαία βελτίωση τον τελευταίο έναν χρόνο.

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο Μίσα Σβέρεφ και ο Ντένις Ιστομίν θα μπορούσαν να τους νικήσουν (τους Μάρεϊ και Τζόκοβιτς, αντίστοιχα). Το γεγονός ότι ο Νόβακ και ο Άντι δεν συνεχίζουν είναι μεγάλη έκπληξη. Υποθέτω ότι είναι καλό για το τένις ότι πολλά νέα παιδιά πιστεύουν βαθιά ότι οι κορυφαίοι παίκτες δεν είναι αήττητοι και είναι ευάλωτοι ειδικά σε ένα γρήγορο κορτ», δήλωσε ο Φέντετερ, ο οποίος επεσήμανε ότι ένιωθε μια χαρά και στο 5ο σετ:

«Ένιωθα υπέροχα στο 5ο σετ, πρέπει να πω. Σπουδαία ενέργεια. Ακόμη και στο τέλος του 4ου σετ σκέφτηκα ναι, 5ο, πάμε κανένα πρόβλημα. Νιώθω καλά για τις πιθανότητες που έχω. Ο Κέι είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Αυτή ήταν μία τεράστια νίκη για μένα στην καριέρα μου».
Τέλος, σε ότι στο ματς κόντρα στον Ζβέρεφ είπε: «Προφανώς και είναι στα high του αυτή τη στιγμή. Νιώθει υπέροχα. Προφανώς νιώθει καλύτερα από ποτέ στο γήπεδο. Μου αρέσει ο Μίσα πολύ και ωραίο παιχνίδι όταν κατεβαίνει στο φιλέ. Θα είναι διαφορετικό».

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ποιες βλέψεις πήγε στη Μελβούρνη ο μαέστρος, όμως το σίγουρο είναι ότι πλέον είναι έτοιμος να διεκδικήσει την είσοδο του στο κλειστό κλαμπ των τριών τενιστών που έχουν κατακτήσει 5 τίτλους στο Αυστραλιανό Όπεν, μετά τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρόι Έμερσον.

 

Τελευταία Νέα