Στο Λονδίνο για την νίκη και το ρεκόρ ο Μπεκέλε

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Στο Λονδίνο για την νίκη και το ρεκόρ ο Μπεκέλε

bet365

Στα αγωνιστικά σχέδια του Αιθίοπα Κενενίσα Μπεκέλε είναι ο μαραθώνιος του Ντουμπάι 20 Ιανουαρίου, όμως βασικός στόχος του είναι αυτός του Λονδίνου (στις 23 Απριλίου), όπου σκοπεύει όχι απλά στη νίκη αλλά στη βελτίωση του ρεκόρ.

Στο Λονδίνο θα αγωνιστεί και ο συμπατριώτης του «ασημένιος» Ολυμπιονίκης Φεγίσα Λιλέσα, καθώς και ο νικητής του Μαραθωνίου της Νέα Υόρκης Στάνλεϊ Μπίβοτ από την Κένυα.

Ο 34χρονος Μπεκέλε έτρεξε τον περασμένο Σεπτέμβριο τον Μαραθώνιο του Βερολίνου σε 2:03.03 σημειώνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο όλων των εποχών, μένοντας μόλις 6'' πίσω από το παγκόσμιο ρεκόρ (02:02:57) του Ντένις Κιμέτο.

Φέτος, ο Αιθίοπας αθλητής που είναι ένας από τους κορυφαίους δρομείς όλων των εποχών και κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ στα 5.000μ και 10.000μ νιώθει ότι είναι η χρονιά που θα καταφέρει να κάνει δικό του το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Μπεκέλε με πέντε παγκόσμιους τίτλους σε 5.000 και 10.000μ, ήταν 3ος πέρυσι στο Λονδίνο, πίσω από τους Κενυάτες Ελιουντ Κιπτσόγκε και Στάνλεϊ Μπίβοτ:

«Ήταν υπέροχο για μένα που έκανα ατομικό ρεκόρ, αλλά νιώθω ακόμη απογοήτευση που δεν κατάφερα να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ. Ήξερα ότι είχα προπονηθεί καλά και ήξερα και τις δυνάμεις μου. Ο αγώνας στο Βερολίνο ήταν φανταστικός, αλλά είδα ότι έπρεπε να κάνω κάποιες αλλαγές στην προπόνηση μου.

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου είναι ο καλύτερος στον κόσμο και θα μου άρεσε πολύ να είμαι νικητής. Η διαδρομή είναι η καλύτερη και η νίκη στον αγώνα σημαίνει τόσα πολλά. Μετά την τρίτη θέση πέρυσι στον αγώνα, γνωρίζω τι πρέπει να κάνω για να πάρω τη νίκη», είπε ο Μπεκέλε.

 

Τελευταία Νέα