Μπαχ: «Απαιτείται μια ισχυρή δέσμευση»

Μπαχ: «Απαιτείται μια ισχυρή δέσμευση»

Μπαχ: «Απαιτείται μια ισχυρή δέσμευση»

 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε σύσκεψη που έγινε στο Τόκιο, έκανε έκκληση για μια «ισχυρή δέσμευση» για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, καθώς οι υπερβάσεις κόστους των έργων υπονομεύουν την διοργάνωση της μεγαλύτερης αθλητικής συνάντηση του κόσμου.

«Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια έντονη διαδικασία που απαιτεί δημιουργικότητα, πειθαρχία και συνεργασία μεταξύ πολλών ανθρώπων και των ενδιαφερομένων μερών», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην ιαπωνική πρωτεύουσα για τον απολογισμό των Αγώνων του Ρίο. «Πάνω απ΄ όλα απαιτείται μια ισχυρή δέσμευση», τόνισε ο Μπαχ.

Στο συνέδριο που είχε διάρκεια τριών ημερών, παραβρέθηκαν ανώτεροι αξιωματούχοι της ΔΟΕ, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και του Τόκιο, καθώς και εκπρόσωποι από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις επόμενες χειμερινές διοργανώσεις, η Πιεονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας το 2018 και το Πεκίνο το 2022. Το παρών έδωσαν επίσης η νέα Κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε και ο δήμαρχος του Ρίο, Εδουάρδο Πάες.

Η κ Κόικε, που εξελέγη στη θέση της στα τέλη Ιουλίου, έχει εμπλακεί σε μια μάχη για να μειωθεί το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Τόκιο, είπε ότι  θέλει να μάθουν από την εμπειρία των Βραζιλιάνων, όπως σχετικά με την ανακύκλωση υλικών που έκαναν με τον εξοπλισμό από τους Ολυμπιακούς, με στόχο να χτιστεί ένα σχολείο.

«Ακολουθώντας το παράδειγμα των προσπαθειών του Ρίο και την εμπειρία, τη σοφία και τη γνώση της ΔΟΕ, θέλουμε να μπούμε στο πνεύμα των Αγώνων», είπε η κα Κόικε, αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στο θέμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για το θέμα των αποβλήτων.
Το Τόκιο αναζητεί τρόπους για την εξοικονόμηση πόρων στη διοργάνωση, αφού διαπίστωσε ότι το κόστος θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και στα 28 δις δολάρια, τέσσερις φορές περισσότερα δηλαδή, από την αρχική εκτίμηση και σχεδόν το τριπλάσιο ποσό από αυτό που δαπανήθηκε στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η Κυβερνήτης του Τόκιο και ο πρόεδρος της ΔΟΕ αποφάσισαν τον περασμένο μήνα να σχηματίσουν μια ομάδα εργασίας για να προσπαθήσουν να ελέγξουν το κόστος διοργάνωσης των Αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet