Ελεύθερος με εγγύηση 435 χιλ. δολάρια ο Χίκεϊ

Gazzetta team
Ελεύθερος με εγγύηση 435 χιλ. δολάρια ο Χίκεϊ

bet365

Την άδεια για να φύγει από τη Βραζιλία έδωσε δικαστήριο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, για λόγους υγείας, στον Πάτρικ Χίκεϊ, ο οποίος πρέπει να καταβάλει εγγύηση 435 χιλιάδων δολαρίων.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της ιρλανδικής Ολυμπιακής επιτροπής και επικεφαλής των ευρωπαϊκών ολυμπιακών επιτροπών, ο οποίος εμπλέκεται στη παράνομη διακίνηση και μεταπώληση εισιτηρίων των Ολυμπιακών αγώνων, που διεξήχθησαν στην βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.


Ο 71χρονος παράγοντας συνελήφθη στις 15 Αυγούστου και στις 29 του ίδιου μήνα αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας και παρέμεινε, υπό επιτήρηση, σε σπίτι στο Ρίο. Η δικαστής, Χουλιάνα Λεάλ ντε Μέλο, αποφάσισε να επιστρέψει το διαβατήριο στον Χίκεϊ, μετά από αίτημα των δικηγόρων του, για να φύγει από τη Βραζιλία, ώστε να φροντίσει για τα προβλήματα υγείας του.


Η αστυνομία της Βραζιλίας είχε ανακαλύψει αποδείξεις, που συνδέουν τον Χίκεϊ με διεθνές σύστημα, το οποίο προμήθευε παράνομα εισιτήρια των Ολυμπιακών αγώνων σε «κράχτες», οι οποίοι τα μεταπωλούσαν σε τιμή που ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από την αρχική αξία τους.

Ο Ιρλανδός παράγοντας ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ για τους αγώνες του Ρίο, η οποία είχε την επίβλεψη για την προετοιμασία των πρώτων Ολυμπιακών, που διεξήχθησαν στη Νότια Αμερική.


Ο παλαίμαχος αθλητής του τζούντο είναι επίτιμος ισόβιος πρόεδρος της ομοσπονδίας τζούντο της Ιρλανδίας, ενώ ήταν επικεφαλής του OCI από το 1989. Επίσης είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα