Με επικεφαλής τη Λι Τζίε στην Αθήνα η Ολλανδία

Με επικεφαλής τη Λι Τζίε στην Αθήνα η Ολλανδία

Την καταξιωμένη αθλήτρια Λι Τζίε, Νο 7 στην ευρωπαϊκή κατάταξη του Οκτωβρίου, θα έχει επικεφαλής η Ολλανδία στον επικείμενο αγώνα με την εθνική μας ομάδα γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2017. 

Με επικεφαλής τη Λι Τζίε στην Αθήνα η Ολλανδία

Η κινεζική καταγωγής αθλήτρια, με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού, έχει ανέβει στο βάθρο του απλού γυναικών στα δύο τελευταία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κατετάγη 2η το 2015 και 3η φέτος. Το 2010 ήταν φιναλίστ και στον τελικό του διπλού γυναικών, ενώ στο ομαδικό έχει κατακτήσει με την Ολλανδία 4 χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια!

Την τριάδα της προσεχούς αντιπάλου της Ελλάδας στο 2ο γκρουπ της 1ης κατηγορίας (Championship Division) θα συμπληρώσουν η Μπριτ Έρλαντ και η Κιμ Βέρμας, όπως ενημερώθηκε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Η αναμέτρηση θα γίνει την Τρίτη 22 του μήνα στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θ’ αρχίσει στις 19:00.   

Από την ελληνική πλευρά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κωνσταντίνος Κωστόπουλος δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις αθλήτριες, τις οποίες υπολογίζει για το ματς της 3ης αγωνιστικής των γκρουπ. Ένα τελευταίο νέο από την προετοιμασία είναι ότι η Μαρία Χριστοφοράκη, που επιστρέφει την Κυριακή στην Αθήνα, αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, στις 27 Σεπτεμβρίου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε χάσει στο Βουκουρέστι από τη Ρουμανία με 3-0. Η ίδια χώρα επιβλήθηκε αργότερα (1 Νοεμβρίου) εκτός έδρας και της Ολλανδίας με 3-1 και προπορεύεται στο γκρουπ. Σ’ εκείνο το παιχνίδι οι Ολλανδέζες είχαν την ίδια τριάδα, που ετοιμάζονται να κατεβάσουν και στο φαληρικό στάδιο. Δύο αγώνες είχε δώσει η Λι Τζίε και είχε υποστεί ισάριθμες ήττες από την Ντοντεάν και τη Σαμάρα.

Η Βέρμας είχε χάσει 3-0 από τη Ζοκς και τη μοναδική νίκη (που συνάμα ήταν και έκπληξη) πέτυχε η Έρλαντ με 3-0 επί της περσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης Σαμάρα. 
 

Best of internet