Τσιτσιπάς: «Ο Φέντερερ το πρότυπο μου»

Gazzetta team
Τσιτσιπάς: «Ο Φέντερερ το πρότυπο μου»

bet365

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο 18χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς, αποκάλυψε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ είναι το πρότυπο του, τόσο για την αγωνιστική του καριέρας, όσο και για την προσωπικότητα του.


Ο 18χρονος τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να δώσει αγώνα επίδειξης το Σάββατο (5/11) με τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη, φιλοξενήθηκε στο "Πρακτορείο FM 104,9" και στην εκπομπή "Παίζουμε Μπάλα".

«Ταξιδεύω πολύ συχνά στο εξωτερικό, είμαι πολλές ώρες μέσα στα αεροπλάνα, υπάρχει σκληρή δουλειά, πολλές ώρες προπόνησης και γυμναστικής. Αλλά όλα είναι μέσα στη διαδικασία και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πετύχεις τους στόχους σου» είπε το Νο 1 στην κατηγορία Junior (σ.σ. κάτω των 18 ετών).

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει, όμως, ανταμοιβή και είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που δίνεις. Κάνω αυτό που αγαπάω και υπάρχει ανταμοιβή. Έχω κάνει την αγάπη μου, το χόμπι μου, επάγγελμα. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Και ευελπιστώ να πάω ακόμη ψηλότερα».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στον αθλητή που ξεχωρίζει περισσότερο: «Ο Ρότζερ Φέντερερ που είναι στα 33-34, ακόμη παίζει επειδή αγαπάει πολύ το τένις και θέλει να είναι μέσα στα κορτ. Είναι το πρότυπό μου. Είναι ένας απίστευτος τενίστας, αλλά και ένας τρομερός άνθρωπος. Μπορεί να βοηθήσει τους άλλους αθλητές με τον τρόπο που παίζει, αλλά και με την προσωπικότητά του. Διαφέρει από τους άλλους».

Και όσον αφορά τους Έλληνες; «Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης έχει κάνει απίθανα πράγματα για το ελληνικό τένις (σ.σ. είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει συμμετάσχει σε τουρνουά γκραν σλαμ). Θα βρεθώ αντίπαλος με το είδωλό μου στην Ελλάδα. Είναι ωραίος και ως άνθρωπος, για να συζητήσεις μαζί του, αλλά και φοβερός αθλητής».

Έχοντας κατακτήσει πέντε τίτλους στο μονό και άλλους έξι στο διπλό, ο γεννημένος στην Αθήνα τενίστας αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν στα δύο είδη παιχνιδιού: «Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Στο μονό παίρνεις αποφάσεις μόνος σου, αναγκάζεσαι να δουλέψεις πιο σκληρά, να προσπαθήσεις περισσότερο. Στο διπλό έχεις έναν παρτενέρ δίπλα σου, μιλάτε, παίρνετε από κοινού αποφάσεις. Ωστόσο, ένα δικό σου λάθος κοστίζει σε όλη την ομάδα και αυτό είναι πιο δύσκολο ψυχολογικά».

Πώς τα καταφέρνει, όμως, ο ίδιος όντας ακόμη μαθητής; «Για το σχολείο έχω βρει μια λύση» ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και προσέθεσε: «Κάνω ένα online πρόγραμμα σε ένα αμερικάνικο σχολείο και μόνο όταν γυρίζω στην Ελλάδα έχω έναν δάσκαλο και ασχολούμαστε με όλα τα μαθήματα που χάνω αυτούς τους μήνες».

Κι όσο για την επόμενη στάση στην καριέρα του, ο 18χρονος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει καταφέρει να μπει στο Νο 200 στους επαγγελματίες, παίρνοντας τα τελευταία δυο χρόνια τους πρώτους επαγγελματικούς πόντους του, τόνισε: «Από τον Ιανουάριο δεν θα μπορώ να αγωνίζομαι στα Junior. Θα αφοσιωθώ πλήρως στο επαγγελματικό κομμάτι και στην προετοιμασία για την Αυστραλία».

 

Τελευταία Νέα