Νέες προκλήσεις για τον Βασιλείου στις ΗΠΑ

Gazzetta team
Νέες προκλήσεις για τον Βασιλείου στις ΗΠΑ

bet365

Στη Β. Καρολίνα σε καιρικές συνθήκες ανάλογες με αυτές της Ελλάδας γυμνάζεται εδώ και καιρό ο Αγγελος Βασιλείου, που από φέτος πήρε την μεγάλη απόφαση και επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το "Wake Forest".

Ο πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων το 2016 κατάφερε να πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις, βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στα 1.500 μ. εφήβων, ενώ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

"Τόσο το κλίμα, όσο και η φύση μου φέρνουν στο μυαλό το σπίτι μου. Αυτο που θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα, είναι ότι μόλις σε ακτίνα τριών με τεσσάρων χιλιομέτρων από το Campus, υπάρχουν δάση, λίμνες και γενικά υπέροχες διαδρομές, ώστε να μπορούμε να τρέχουμε ευχάριστα", είπε ο Άγγελος Βασιλείου για το νέο του ξεκίνημα και συμπλήρωσε:

«Προπονητικά βλέπω μεγάλες διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα. Ξεκινήσαμε τις συστηματικές προπονήσεις στις 20 Αυγούστου μιας και εδώ κατά την διάρκεια του Φθινόπωρου έχουμε την περίοδο του ανωμάλου δρόμου. Οι προπονήσεις είναι μεγαλύτερες σε μήκος και ως αποτέλεσμα αυτού τρέχω αισθητά μεγαλύτερο αριθμό χιλιομέτρων ανά εβδομάδα.

Βλέπω ήδη μεγάλες διάφορες τόσο στην φυσική μου κατάσταση, όσο και στο αερόβιο και καθώς είμαι σε συνεχή επαφή με τον κ. Παπαχρήστο, πιστεύουμε πως η βελτίωση αυτών των δύο παραγόντων, σταδιακά θα φέρει βελτίωση και στις επιδόσεις μου στα 1.500 μέτρα. Ο προπονητής μου Τζον Χάις θεωρεί πως πρέπει να δουλέψουμε και στο κομμάτι της ταχύτητας, πάνω στην οποία κάνουμε προπόνηση δύο φορές την εβδομάδα".

Παράλληλα με την προπόνηση, ο 19χρονος έχει την τύχη να σπουδάζει σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. «Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις είναι απίστευτες δεν είχα ξαναδεί κάτι ανάλογο στη ζωή μου.

Ακαδημαϊκά το Πανεπιστήμιο είναι πολύ απαιτητικό καθώς βρίσκεται στα 30 κορυφαία των ΗΠΑ, πράγμα που κάνει το πρόγραμμα μου ακόμα δυσκολότερο. Παρόλα αυτά έχω προσαρμοστεί αρκετά γρήγορα και ο μέσος όρος μου, στη μέση του εξαμήνου, είναι ιδιαίτερα υψηλός», είπε ο νεαρός, ο οποίος ειδικεύεται στα μαθηματικά.

Ο Βασιλείου έχει ήδη κάνει δύο αγώνες σε ανώμαλο έδαφος και αναμένεται το επόμενο διάστημα να κάνει άλλους δύο. «Δεν έχουμε θέσει στόχους όσον αφορά τον ανώμαλο, απλά θεωρούμε ότι θα γίνω όσο το δυνατόν δυνατότερος εν' όψει της σεζόν που ακολουθεί. Επιπλέον, ο κλειστός δεν αποτελεί στόχο, για φέτος αν και θα κάνω ένα "πέρασμα".

Ο βασικός στόχος είναι το καλοκαίρι να βρεθώ όσο πιο έτοιμος γίνεται, και να κυνηγήσω θέση στους τελικούς τόσο στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα, όσο και στο Ευρωπαϊκό Νέων τον Ιούλιο στο Μπίντγκοζ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον προπονητή "εξ' αποστάσεως" Χρήστο Παπαχρήστο, με τον οποίο έχουμε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία για την προπόνηση μου εδώ".

 

Τελευταία Νέα