Το παρασκήνιο της πρόσκλησης Λεωνίδη στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου

Το παρασκήνιο της πρόσκλησης Λεωνίδη στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου

bet365

Μια συνέντευξη του Βαλέριου Λεωνίδη στην τουρκική Milliyet ήταν αρκετή για να κινηθεί ο πολιτικός μηχανισμός στην γειτονική χώρα προκειμένου ο Έλληνας Ολυμπιονίκης να δώσει το παρών στην κηδεία του Ναίμ Σουλεϊμάνογλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας Καντίρ Ονούρ Ντιντσέρ τηλεφώνησε στον Λεωνίδη προκειμένου να μιλήσει για τον φίλο του και μεγάλο αντίπαλο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ναίμ Σουλεϊμάνογλου.

Ο Λεωνίδης ρωτήθηκε εάν θα παραστεί στην κηδεία του θρύλου της παγκόσμιας άρσης βαρών, ωστόσο με περίσσια ειλικρίνεια ο Έλληνας αρσιβαρίστας απάντησε πως τα οικονομικά του δεν είναι πολύ καλά, αλλά θα επιθυμούσε να πει το τελευταίο αντίο στον Σουλεϊμάνογλου.

Η συνέντευξη με το που είδε το φως της δημοσιότητας βρήκε άμεσα απήχηση στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. Ο υπουργός αθλητισμού, Οσμάν Μπακ ενημερώθηκε για το περιεχόμενο των δηλώσεων του Λεωνίδη και έδωσε εντολή να προσκληθεί άμεσα από την τουρκική κυβέρνηση ως επίσημο πρόσωπο. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής ανταποκρίθηκε ταξιδεύοντας το πρωί της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη.

 

Τελευταία Νέα