Πετρούνιας: «Ακόμη βλέπω το video, υπόσχομαι πολλά για την 4ετία που έρχεται»

Πετρούνιας: «Ακόμη βλέπω το video, υπόσχομαι πολλά για την 4ετία που έρχεται»

bet365

Μέσα σε γιορτινό κλίμα, αφίχθη ο Λευτέρης Πετρούνιας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι πρώτες του δηλώσεις κι η υπόσχεσή του για το μέλλον.

Με τον ερχομό του Λευτέρη Πετρούνια ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αφίξεων της ελληνικής αποστολής από το Ρίο.

Ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης αφίχθη, με το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό του να κάνει την αίθουσα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» να αστράφτει. Δεκάδες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι ήταν εκεί για να απαθανατίσουν τη στιγμή, ενώ παρόντες ήταν κι οι συγγενείς των αθλητών.

Πρώτοι, έκαναν την είσοδό τους οι αθλητές της ομάδας πόλο που πήραν την 6η θέση, με τον Ισίδωρο Κούβελο να ακολουθεί συνοδείας της συζύγου του Ντόρας Μπακογιάννη.

Στις 12:20, ο άρχοντας των κρίκων έκανε την εμφάνισή του στην αίθουσα, ποζάροντας με το μετάλλιο για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους, έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε:

«Ήταν μεγάλη μου επιθυμία να φέρω αυτό το μετάλλιο, ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου ανήκει στους Έλληνες.

Εδώ και μία εβδομάδα βλέπω και τον αγώνα και την απονομή στο video. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, τα πράγματα είναι όπως τα ονειρευόμουν και με τον προπονητή μου. Εχουμε περάσει δύσκολα χρόνια μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και πολλές αποτυχίες. Θα ήθελα να πω πως για να φτάσουμε εδώ που φτάσουμε πρώτα αποτύχαμε, αν δεν χάσεις δεν πετυχαίνεις.

Η στιγμή της προσγείωσης έκανε τη διαφορά, υπό άλλες συνθήκες θα έκανα ένα - δύο βήματα αλλά εκείνη τη στιγμή δεν με κουνούσε τίποτα. Ένιωσα υπερήφανος που ανέβηκα στο πρώτο σκαλί και συγκίνηση που ολόκληρο το στάδιο σηκώθηκε και έμεινε προσοχή για να ακούσει τον εθνικό μας ύμνο. Πίσω από ένα τέτοιο μετάλλιο κρύβεται ο χαρακτήρας και το ήθος ενός αθλητή. Θέλουμε να είμαστε υγιή πρότυπα για τα παιδιά. Κάποτε ονειρευόμουν να ξυπνήσω και η γυμναστική να έχει την ίδια ανταπόκριση με το ποδόσφαιρο. Τώρα ακούγεται αυτό το άθλημα.

Η επόμενη μέρα είναι η μέρα των διακοπών μου, γιατί έρχεται μια τετραετία που υπόσχομαι πολλά. Η καριέρα μου τώρα αρχίζει».

Όσο για τη στήριξη από την Πολιτεία απάντησε: «Δεδομένων των συνθηκών, το κράτος κάνει ό,τι μπορεί. Θέλουμε περισσότερη στήριξη. Αν σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, καταφέραμε να φέρουμε τόσα μετάλλια, αν μας δώσουν μεγαλύτερη σημασία, θα κάνουμε θαύματα» τόνισε ο Πετρούνιας σε ερώτηση σχετικά με την στήριξη της Πολιτείας.

Για την Κατερίνα Στεφανίδη και το γεγονός ότι εκείνη ήταν η σημαιοφόρος είπε: «Είναι τιμή μου να παραχωρώ τη σημαία σε μια τέτοια αθλήτρια με σπουδαία προσωπικότητα».

 

Τελευταία Νέα