Κολάντζελο: «Οι άλλες χώρες πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδο τους»

Gazzetta team
Κολάντζελο: «Οι άλλες χώρες πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδο τους»

bet365

Ο Τζέρι Κολάντζελο είναι ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την στελέχωση της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ και προειδοποίησε πως οι αντίπαλοι της θα πρέπει να βελτιωθούν αν θέλουν να την κοντράρουν γιατί στις επόμενες διοργανώσεις θα παραταχθεί ακόμα πιο ισχυρή.

Οι σταρ του ΝΒΑ έφεραν εις πέρας την αποστολή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά δεν άφησαν καλές εντυπώσεις με την παρουσία τους. Γι' αυτό μετά από τον τελικό με τη Σερβία ο Κολάντζελο τόνισε πως: «Δεν θα πάμε ξανά σε διοργάνωση με 10 νέους παίκτες. Αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί».

Επίσης όμως υποστήριξε πως και οι άλλες χώρες θα πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδο τους εάν θέλουν να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές απέναντι στις ΗΠΑ: «Ένας από τους διαιτητές μου είπε πως θα έπρεπε να παίζουμε με τέσσερις παίκτες και του απάντησα πως οι άλλες χώρες θα πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδο τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Εδώ και 50 χρόνια εμείς βοηθάμε ώστε το μπάσκετ να αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο. Έχουμε διδάξει τους προπονητές τους. Πλέον στο ΝΒΑ και στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα οι ξένοι παίκτες είναι πάρα πολλοί οπότε θέλω να δω το επίπεδο τους να ανεβαίνει».

 

Τελευταία Νέα