Σκαριόλο: «Αυτή η Εθνική άλλαξε τον αθλητισμό της Ισπανίας!»

Gazzetta team
Σκαριόλο: «Αυτή η Εθνική άλλαξε τον αθλητισμό της Ισπανίας!»

bet365

Ευτυχισμένος από το Ολυμπιακό μετάλλιο, ο Σέρτζιο Σκαριόλο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις τελευταίες φουρνιές της Ισπανίας και φυσικά για τον Γκασόλ.

Η Ισπανία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αυστραλίας στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο και ο Ιταλός προπονητής ήταν συγκινημένος από το επίτευγμα. «Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι από την κατάκτηση. Είναι από τα μεγαλύτερα όνειρα. Η αξία αυτού του μεταλλίου είναι τρομερά μεγάλη, έπρεπε να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για τη δύναμή τους, την ικανότητα να μείνουν ενωμένοι και να ξεπεράσουν τις ήττες. Η προετοιμασία ήταν δύσκολη, ξεκινήσαμε με ήττες, αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε και να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας με ένα μετάλλιο. Είμαι χαρούμενος και περήφανος».

Για τον Παού Γκασόλ τόνισε: «Είναι ένα από τα μεγάλα μυστικά. Το να έχεις μια προσωπικότητα με τέτοια πειθαρχία, παιδεία, σεβασμό. Ένας προπονητής πρέπει να αισθάνεται τυχερός όταν έχει τέτοιους παίκτες. Δουλεύουμε πολλά χρόνια μαζί, ο Παού με την Εθνική είχε κάποια απο τα καλύτερα παιχνίδια του. Είμαστε χαρούμενοι που τον βοηθήσαμε να λάμψει. Το αξίζει. Ξέρει να είναι πραγματικός ηγέτης».

Συνεχίζοντας, στάθηκε στον τρόπο που η μπασκετική Ρόχα άλλαξε τα δεδομένα στον αθλητισμό: «Αυτή η ομάδα και αυτοί που θα ακολουθήσουν χρωστούν πολλά στους παλιούς και στους συμπαίκτες που άφησαν την εθνική τα προηγούμενα χρόνια. Άλλαξαν τον υψηλό αθλητισμό αυτής της χώρας. Όταν πρωτοήλθα στην Ισπανία, συνάντησα ένα επίπεδο ποιότητας υψηλό, με ένα επίπεδο ανταγωνιστικότητας χαμηλό. Με εξέπληξε. Αυτή η ομάδα έμαθε να καλλιεργεί τη φιλοδοξία και την αυτοσυντήρηση».

 

Τελευταία Νέα