Ίτον: «Πρέπει να αλλάξει το δέκαθλο»

Gazzetta team
Ίτον: «Πρέπει να αλλάξει το δέκαθλο»

bet365

Ο Αμερικανός υπεραθλητής, Αστον Ιτον, κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του στο δέκαθλο από το 2012 στο Λονδίνο και να γράψει την δική του χρυσή σελίδα στο άθλημα και στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ιτον πρώτευσε στο δέκαθλο με 8.893β ισοφαρίζοντας το Ολυμπιακό ρεκόρ του Τσέχου Σέμπρλε από το 2004 στην Αθήνα, κατακτώντας το δεύτερο χρυσό της καριέρας του, όπως και το ίνδαλμα του, ο θρυλικός Βρετανός, Ντάλεϊ Τόμπσον.


Ο σπουδαίος αθλητής των συνθέτων αγωνισμάτων στο στίβο στις δηλώσεις του μνημόνευσε τον Τόμπσον: «Ο Ντάλεϊ είναι το ίνδαλμα μου και ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Το γεγονός ότι κατάφερα, όπως κι αυτός, να κατακτήσω δύο χρυσά μετάλλια είναι εντυπωσιακό. Κάποια στιγμή θέλω να τον συναντήσω και να του σφίξω το χέρι για να τον ευχαριστήσω, καθώς αυτός είναι το κίνητρο και το πρότυπο μου», δήλωσε ο Ιτον και στη συνέχεια τόνισε πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στο δέκαθλο, ώστε το αγώνισμα να γίνει πιο θεαματικό και ελκυστικό για τους φιλάθλους:


«Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά εκείνο που ξέρω είναι πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στο δέκαθλο, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό για τους φιλάθλους. Δεν είναι δυνατό να παλεύουμε για τη διάκριση και οι φίλαθλοι στις εξέδρες να είναι μερικές εκατοντάδες. Η διεθνής ομοσπονδία πρέπει να το εξετάσει σοβαρά το θέμα και να βρει τις αλλαγές, που θα ενισχύσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα